Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helstøpt «Requiem»

Stjernelag i Verdis store dødsmesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje noe bisart over at en dødsmesse er blitt Verdis mest populære verk. Men det tenker man knapt på, hver gang en ny innspilling som treffer tonefallet i verket, lander på platetallerkenen.

Det gjør så visst denne fra EMI, der Claudio Abbado står i spissen for et sangerlag som inkluderer Angela Gheorghiu og Roberto Alagna. De lever opp til forventningene, slik også de to andre solistene, Daniela Barcellona og Julian Konstantinov, gjør det. Særlig Barcellona er et givende nytt bekjentskap.

Men ingen innspilling av dette monumentale verket, som samtidig rommer så mange intime partier, lykkes om ikke dirigentens grep om helheten får strukturere totalopplevelsen. Her viser Abbado igjen at han er sin generasjons kanskje fineste Verdi-fortolker, som aldri lar velklangen velte ut over alle grenser, og som framfor alt tar vare på det neddempede, som kan ryste like mye som de store utladningene.

Hele Norges coronakart