Helstøpt thriller

Glimrende av Eirik Wekre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BOK: Tenk om noen stjal den norske oljeformuen - bare tømte kontiene til siste krone og forsvant, tilsynelatende uten å etterlate seg noen spor.

Dette er scenariet i Eirik Wekres knalltøffe thriller, hvor nasjonens økonomiske eksistens står på spill.

Strømbrudd

Det er akkurat blitt 1. januar 2008, når strømmen går og hele den feststemte hovedstaden blir svart. Hege Tønnesen, til daglig ansatt i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), er også i partyhumør, og tenker ikke noe videre over strømbruddet. Men det nye året er ikke rukket å ha blitt mange timene gammelt før sjefen ringer og innkaller henne til krisemøte. Én komma to billioner kroner er borte vekk, og forsvinningsnummeret skjedde akkurat da Norges Bank var i ferd med å overføre depottjenestene fra en amerikansk til en tysk bank.

Konsekvensene av tyveriet er ufattelige, det vil gjøre store skader på omdømmet til norsk økonomi, men Hege Tønnesen og teamet hennes har minimalt med opplysninger å gå etter.

Når de begynner å gå sikkerhetssystemene etter i sømmene, oppdager de at det finnes mer enn nok smutthull til at den vanvittige operasjonen lot seg gjennomføre. Men hvem står bak? Er det en terroristgruppe, en nasjon eller bare en gjeng med godt organiserte ranere?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer