Helstøpt

El Caco gikk hardt ut og vant.

KONSERT: Kristiansand (Dagbladet): Det er ingen takknemlig oppgave å forsøke å sette fyr under beina på et hundretalls fremmøtte i et amfi som rommer femten tusen publikummere. El Caco lar det derimot stå til.

Lillestrømbandet har med sine to siste album «The Search» og «From Dirt» etablert seg som et av de mest særpregede bandene norske rock har å by på. Noe hektisk konsertvirksomhet har gjort at de omsetter på forbilledlig vis til scenen også. Sanger som «Code Red», «Solid Rest» og ikke minst den fortryllende balladen «Underneath» er utmerkede eksempler på hvordan El Caco lager briljant og melodisterk tungrock av buldrende riff og episke refreng med progressive kvaliteter.

Liveerfaringen gjør at bandet fremstår atskillig mer dynamisk, tett og selvsikkert enn det som var tilfelle ved forrige Quart-besøk. Det kokte ikke foran scenen, men det så ikke ut til å legge en demper på verken band eller fans. «Jeg koser meg, jeg», sier Øyvind Osa. «Det gjør faen meg jeg også», responderer en entusiastisk publikummer med en halvliter i hver hånd, før kveldens tyngste låt, «Match Box» sette punktum. Slag vunnet.