Helt ålreit

Keane er et solid, men litt kjedelig band.

KONSERT: Hvis Keane var «Det nye Coldplay» da de albumdebuterte med «Hopes and Fears» i 2004, kan man jo hevde at de er «Det gamle Coldplay» nå to uker før de slipper andreskiva «Under The Sea». På Sentrum Scene fredag kveld viste de nemlig at det ikke er stort som hadde forandret seg siden sist, verken når det gjaldt låtmateriale eller sceneopptreden.

Alllsang

Nå åpnet de riktignok showet med en lys- og keybordsekvens som kunne tilsi at de heller var «Det nye Pink Floyd» (noe som jo hadde vært fantastisk morsomt), men de falt raskt tilbake i den gode gamle pianopompøse-poplåter-som-ofte-høres-ut-som-variasjoner-over-samme-tematralten. Det man da trenger er et band som gir fletta på scenen, og fordi Keanes låter så og si er skapt for allsang, burde det egentlig ikke være noen sak å gire opp publikum med hits som «Everybody\'s Changing» og «Bend and Break». Nå er også Tom Chaplin er en solid vokalist og bandet leverte et feilfritt sett. Men selv om Sentrum Scene-publikumet var allsangvilllige nok, tippet det likevel aldri over i popekstase. Det var ålreit, men ikke noe mer enn det.

Kjedelig

Keane avsluttet konserten med den mektige «Chrystal Ball» fra «Under the Sea». Den eneste av de nye låtene som virkelig fikk publikum til å ønske at de kunne synge med. For, som jeg overhørte den allsangglade guttegjengen som sto ved siden av meg si: «de nye låtene er litt kjedelige, ass». Helt enig.

NYTT ALBUM:Keane slipper andrealbumet «Under The Sea» 12. juni. Fredag spilte de på Sentrum Scene. Foto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET
NYTT ALBUM:Keane slipper andrealbumet «Under The Sea» 12. juni. Fredag spilte de på Sentrum Scene. Foto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET Vis mer