Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«...helt bra kan jeg ikke være, for jeg har ikke lyst på champagne...»

- Jeg har hatt en vond dag i dag, men nå er jeg bare glad, sa en lettet Wenche Foss i går kveld da publikum endelig lot henne gå av scenen.

- Jeg har vært redd i hele dag, akkurat som når du skal opp på hesten igjen etter å ha brukket nokså mange ribbein, sa hun. Wenches strålende prestasjon på scenen etterlot ingen tvil om at hun er frisk og tilbake i god, gammel turboform der hun som en ballerina sveipet over over scenegolvet for å ta imot jubelen. Hun ble fulgt av et spotlys og mange hundre par øyne som alle hadde lest om hennes dramatiske kollaps to døgn før. De var der for å se godt Ibsen-teater - og for å forsikre seg om at vår alles Wenche var tilbake i slag. - Det som skjedde er jo et tegn på at jeg ikke er 21 år lenger, sa hun da pressen omringet henne etter teppefall. - Men helt bra kan jeg ikke være, for jeg har ikke lyst på champagne. Jaja, et lite glass, da, siden det er servert. Tirsdag kveld kollapset Wenche på scenen og satte en solid støkk i det norske folk. Sånt vil vi ikke ha. Wenche har liksom alltid vært her, hun, og det har hun pent å fortsette med. - Jeg hadde jo ikke spist, vet du. Noen rødbeter var vel alt jeg fikk i meg på tirsdag, for det gikk i ett kjør fra klokka seks om morgenen. Jeg husker ingenting, jeg, fra forestillingen.

Traff nabo

I skuespillerfoajeen etter gårsdagens «Rosmersholm» for en fullsatt sal var Wenche omringet av sine kolleger Bjørn Skagestad, Laila Goody og Svein Scharffenberg. - Vi har vært nervøse vi også i dag. En sånn opplevelse setter jo en støkk i alle, sa Skagestad. Wenche er overbevist om at det var stress og lite mat som var årsaken til at hun kollapset. - Og så har jeg slett ikke tatt hensyn til at jeg falt her for noen dager siden, og ikke brydd meg om at det tar tid for oss eldre å bli frisk. Men du verden for en omtenksom behandling jeg har fått på sykehuset. Det var ikke plass til meg egentlig, så jeg skulle ligge på gangen, men søstrene lot meg overta kontoret deres. Og da det kom en ny pasient ved siden av meg, var det ingen andre enn min nabo fra Prinsessealléen!

På turné

Wenche innrømmer at hun ble litt engstelig da hun kollapset, men hun er klar for å reise på turné med «Rosmersholm» for Riksteatret. - Åja, det gleder vi oss til. Noen hver kan få bakoversveis av Wenches vårprogram; 37 forestillinger med Riksteatret, hvor reisen stort sett foregår i buss, og fridagene er få. - Jeg må ha noe å gjøre, må liksom kjenne at det er bruk for meg. Den dagen jeg våkner opp og ikke har noe å ta meg til, kommer jeg til å visne, sa hun til Dagbladet da vi besøkte henne i Frankrike i romjula. En av grunnene til at vi nordmenn elsker Wenche er at hun alltid setter andre først. For hva er det hun tenker mest på etter kollapsen på tirsdag? - Jeg er så flau og lei meg over alle de som gikk glipp av siste akt på grunn av meg. Kanskje vi kan invitere dem tilbake så de får sett slutten?

KVELDENS STJERNE:Wenche Foss var hovedperson i går, Til tross for at hun bare har en liten rolle i «Rosmersholm».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling