Helt Chicago

Allerede før årets Berlinale åpnet, sørget Renée Zellweger, høygravide Catherine Zeta-Jones, kvinnebedåreren Richard Gere og John C. Reilly for oppløp blant både fans og kritikere.

BERLIN (Dagbladet): Det er ikke ofte at noen hundretalls blaserte kritikere som gir inntrykk av å ha sett det meste, applauderer midt under en forestilling. Det skjedde under pressevisningen av Rob Marshalls filmatisering av Bob Fosses musikal «Chicago», som var åpningsfilm under den 53. filmfestivalen i Berlin. Like begeistret var mottakelsen de fire skuespillerne og regissøren fikk under den påfølgende pressekonferansen.

Størst applaus

- Det var ganske enkelt fantastisk å få være med på denne filmen og se den ta form. For Rob Marshall er jeg villig til å gå til fots til verdens ende, sa Renée Zellweger.

Hun høstet den aller største applausen for sin tolkning av Roxie Hart - som drømmer om å bli stjerne på scenen, mens hun sitter i fengsel etter drapet på en elsker som hadde lurt henne med løfter om å hjelpe henne til en karriere.

Catherine Zeta-Jones, som spiller den drapssiktede sangerinnen Velma Kelley med de samme drømmene som Roxie, var like entusiastisk. Det samme var John C. Reilly, som spiller Roxies tafatte ektemann, og som for øvrig er med i tre filmer som vises på årets Berlin-festival.

- Dette var en filminnspilling jeg vil huske resten av mitt liv. Hele staben var vidunderlig å jobbe sammen med, understreket Catherine Zeta-Jones.

Filmen handler om illusjoner, løgn og talent i Chicago rundt 1920. Richard Gere spiller den sleipe advokaten Billy Flynn, som mot god betaling sørger for å gjøre sine drapstiltalte kvinnelige klienter til mediestjerner.

Forrykende

Det mest fascinerende ved filmen er hvordan regissøren parallelt spiller ut realitetene i fengselet og drømmeverdenen på scenen, slik at grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut. Dansescenene er forrykende.

- Og det er Renée, Catherine og Richard som danser hvert eneste sekund. Med ei ukes prøver kunne vi satt forestillingen opp på Broadway, sa regissør Marshall.

- Fysisk var dansescenene knallharde, men så morsomme, sa Catherine Zeta-Jones, som godt kan tenke seg flere musikalfilmroller.

To av Hollywoods mest attraktive kvinner og Richard Gere sammen i en film - det må da oppmuntre til sjalusi, ville flere journalister vite.

- Ser det ut som vi hater hverandre? Vi elsker hverandre, kvitterte Catherine Zeta-Jones, som forlot pressekonferansen hånd i hånd med Renée Zellweger.

Gere forsikret flirende at han vil holde seg på hotellrommet med rullegardinene nede under oppholdet i Berlin, for ikke å skape uro blant byens ektemenn.

Golden Globe-priser

«Chicago» har hittil fått tre Golden Globe-priser og seiler opp som en sterk kandidat når Oscar-nominasjonene blir kjent mandag. Nettopp Oscar-nominasjonene er årsaken til at filmen vises utenfor konkurranse i Berlin.

- Oscar tenker vi ikke på, selv om alle fire hadde fortjent prisen. Jeg har viet to og et halvt år av mitt liv til prosjektet. Gaven for oss var å få arbeide med arven etter Bob Fosse, sa regissør Rob Marshall.

I BERLIN: Renée Zellweger (f.v.), Richard Gere og Catherine Zeta-Jones skaper blest rundt filmen «Chicago».