Helt dronning

Publikum fikk det de kom for i Oslo Spektrum i går kveld: En greatest hits-samling i konsertformat, frontet av framtidas souldronning.

Uansett hva hun selv eller Kelly Rowland og Michelle Williams sier: Beyoncé Knowles er og blir sjefen både i kulissene og på scenen i Destiny's Child.

Utstråling

Beyoncé er foreløpig ingen stor konsertkommunikator verbalt sett - det er stort sett Kelly som tar seg av snakkingen mellom låtene - men hun har en artistisk og vokal utstråling som gjorde gull av Spektrum-gråsteinen i går kveld.

Hun behersker følsomt soulballaderi («Dangerously In Love») . Hun kler usedvanlig godt den dype retrofunken fra den kommende «Austin Powers»-låten «Work It Out» - hun så ut som en krysning mellom en ung Tina Turner og Pam Grier. Med hjelp av venninnene plukket hun opp Turner-tråden med å trekke en soulhistorisk linje til «Proud Mary» i introen til «Jumpin, Jumpin». Og hun kronet seg selv til kveldens eneveldige dronning da hun ledet an i en triumferende versjon av «Survivor», en av tusenårets så langt beste singler, som det første av to ekstranumre.

Det var bare marginale forskjeller mellom showet Destiny's Child leverte fra seg i Spektrum og turnéåpningen i Antwerpen for snart to uker siden. Låtene og rekkefølgen var identisk, men det var like fullt småting som dro helhetsinntrykket ned et lite hakk: færre pyrotekniske effekter i åpningen, litt lengre sekvenser med «henda-i-været-alle-sammen»-aktige stadionklisjeer, lengre trommesoli og viktigst av alt: altfor dårlig bandlyd. Nyansene druknet helt i den notoriske Spektrum-betongen.

Vokalperfeksjon

Vokalsoundet satt derimot som et skudd. Stemmeprakten gjør Destiny's Child uangripelige. Ethvert boyband kan hoppe og springe rundt på scenen med fyrverkeri og åtte dansere, men ingen klarer samtidig å synge like bra som Beyoncé og co. Gospel-Destiny er og blir en smakssak, men den rolige sekvensen på fem låter midt i settet var likevel et sted hvor jentene fikk både rom og tid til å vise seg fram som store vokalister.

Og det er nettopp vokalprestasjonene som hever en Destiny's Child-konsert fra å være bare stor underholdning til å være en stor musikkopplevelse.

GULL AV GRÅSTEIN: Beyoncé Knowles er den ubestridte sjefen på scenen med Destiny's Child. I går imponerte hun med stemmeprakt og en ubestridelig artistisk utstråling.