Helt enkelt Dizzie

40-årsjubileum og bebudet avskjed med alle Dizzie-diggere er gode grunner til sjøldigging. Så enkelt er det. Og dette nye showet er om ikke billig, så enkel moro.

Vitsene er bløte, karikaturene er grove, damene staffasje og alt har du sett før.

Men det siste musikalske kvarteret er absolutt Dizzie. På sitt beste.

Vorspiel

Da har vi vært igjennom en åpningssekvens man antakelig skal ha et heidundrende vorspiel innabords for å overleve med humoren i behold: Yngvar Nummes ransoffer- imitasjon, moro med strutsefjør og langbeinte sparkepiker, Tre Tenorer som synger Elvis, og Tor Erik Gunstrøm tryllekunstner Frederico de la Fiasco mer forutsigbar infantil enn noensinne.

Benny Borg som synger Cornelis godt og lenge uten å miste en håpløs maske, og Marianne Krogness i godt humør som stokker beina på platå hjelper til så godt de kan. Men en regi-idé og litt koreografisk fantasi hadde ikke bare gjort seg, men gjort underverker.

For en ting er gjennomgående slappe tekster og vasstrukne vitser («Vet du hva sur nedbør er? Nordmenn i fallskjerm.»), slapp regi er verre. «Absolutt Dizzie» savner et fast regigrep av en leken hånd som kan knytte alle disse løse snuttene sammen. I stedet er Numme og Gunstrøm gjennomgangsfigurer og veksler på å være dum mann og dum mann med talefeil.

Fest-finale

Det er heller ikke nok at dette er guttas aften med ballettdamene på slep. Damene sier ikke engang hæpp, enda det ser ut som om de både kan og vil. Av og til ser Even Børsums scenebilde og kostymer både elegant og lekkert ut. Det er ikke nok når artistene står på stedet hvil. Koreografien er ikke engang gammeldags. Klisjeer blir jo dessverre ikke det. Borg, Krogness og Kristin Svendsen slipper heller ikke mye til i denne Dizzie-diggingen som først blir fest i finalen.

Da kommer til gjengjeld musikalske toppnumre på rad. Dizzie (og Borg) som Sinatra som De Lillos som Postgirobygget, som lekne, swingende musikalske artister kiler øregangene så smilene setter seg godt fast. Også danserne får endelig vist hvor gode de er før det er for seint. Det var da moroa skulle ha begynt.

SHOW

Yngvar Numme, Stinar Lyse, Pål Kvammen:

«Absolutt Dizzie»

Produksjon: Trollrevy A7S Jørg Ellertsen Chateau Neuf