Helt etter oppskriften

Intet nytt fra Hollywood denne gang - utroskap får stadig vekk alvorlige konsekvenser.

Hun er en lykkelig husmor, bor i et stort flott hus i en rik New York-forstad, har en kjekk mann som elsker henne, og en sønn som er både morsom og smart.

Ung, fransk, sexy...

En dag møter hun en lekker, ung franskmann- en slik med soveromsblikk, vaskebrettmage, sexy aksent og en flott leilighet i moteriktige Soho. Da gjør hun slik alle moderne, frigjorte kvinner gjør- «...fordi jeg fortjener det»- hun tar imot med åpne armer og bein.

Det er kvinnestereotypen du kjenner fra livsstilsmagasiner og tv-serier som «Sex og singelliv»- og «Ally McBeal», regissør Adrian Lyne har noe å fortelle om denne gang.

Ei lekse

Med «Farlig begjær» for 15 år siden lærte han kåte, utro menn ei lekse og ertet på seg kvinner i hopetall.

«Unfaithful» vil neppe provosere noen.

Vondt

Lyne minner oss om at utroskap ikke alltid trenger seg på som en følge av ulykkelig kjærlighet eller dårlig sexliv. Men gjør like forbanna vondt, for alle involverte.

Filmen er basert på Claude Chabrols «Den utro kvinnen» fra 1969, og du vet akkurat hva du får. Iblant kan det være allright, så lenge det er pent servert. Regien, i likhet med intrigen, er ganske gammeldags.

Overraskende seig

Det er faktisk det mest positive ved «Unfaithful». Uten fiksfakserier forteller Lyne sin historie, og det i et overraskende seigt tempo for å være «made in Hollywood» i 2002.

Han gir sine skuespillere god tid. Diane Lane har en imponerende mengde filmer bak seg, uten å helt få det til.

Her gjør hun det endelig, og får lov å spille på hele registeret, frå rå lyst og lykke til anger og fortvilelse. Og Richard Gere? Jaggu glimter han ikke til et par- tre ganger også. Å minne oss om at Gere en gang var en habil skuespiller er heller ingen liten bragd fra regissør Lynes side.

Se intervju med Diane Lane side 45{$4028}

VELLYKKET: Richard Gere og Diane Lane har et tilsynelatende vellykket ekteskap i filmen «Unfaithful».