KOMMENTARER

Helt feil at Åge er best!

I hvert fall når det kommer til Dagbladets kåring over de beste bandene og artistene i Trøndelag.

Fra Namsos til Royal Albert Hall: Åge Aleksandersen på scenen i Royal Albert Hall i 2017. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Fra Namsos til Royal Albert Hall: Åge Aleksandersen på scenen i Royal Albert Hall i 2017. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Olav den hellige skred ut på slagplassen på Stiklestad den fatale julidagen i 1030, var mannskapet hans håpløst undertallig den trønderske bondehæren. De gikk en sikker kjølhaling i møte - og det gjør vel Dagbladet også når vi i dag våger å kåre Trøndelags beste band og artister gjennom de siste 40 åra.

For én ting er å lage overordnede kåringer over Norges beste ditt og datt gjennom tidende, det er noe annet å begynne å rangere lokale helter. Det vil skape temperatur og hissige diskusjoner.

Håper jeg! For dette handler først og fremst om å løfte fram norsk musikk.

Gjennom sommeren og høsten skal Dagbladet kåre de beste bandene og artistene i hvert fylke i Norge. Fra Nordkapp til Lindesnes, fra Marie Boine til Thom Hell. Kriteriene for kåringen er enkle: Bandene og artistene kan tilhøre hvilken som helst sjanger, men de må ha gitt ut ny musikk de siste førti åra. Så for å komme hissige trøndere i forkjøpet: Prudence hadde selvfølgelig vært med på trønderlista om de hadde gitt ut ny musikk etter 1979.

Men det vet dere godt at de ikke har.

Og de som etterlyser Highasakite? Det og plasserer band geografisk har uten tvil vært denne kåringens hardeste nøtt. Noen band er enkle, som D.D.E., stiftet i Namsos av folk fra Namsos. I andre band kan medlemmene komme fra hele Norge. Da har vi rett og slett måttet ta et valg. Highasakite har valgt å plassere i Møre og Romsdal, hjemfylket til Ingrid Helene Håvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer