Helt greit, Bob!

Ingen mumling fra overraskende skjerpet Dylan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: STAVANGER (Dagbladet): Nå er det vel ikke akkurat noe som heter pensjonsalder i musikkbransjen, det viste Willie Nelson med all mulig tydelighet da han nylig turnerte Norge – samtidig som han feiret sin 75-årsdag. Og i likhet med Willie, er 67-åringen Robert Allen Zimmerman uvanlig energisk der han regjerer på scenen på Vikings fotballstadion i det flotte været. Oljebyen er eneste stopp i Norge i år, og nærmere 20 000 mennesker skinte om kapp med sola på vei til en annerledes «kamp» på gressmatta.

Keyboard

Med mørk dress med hvite striper og mørk hatt med stiv brem – antrekket har knapt vært i skapet de siste åra – står han bak keyboardet med en liten, kledelig knekk i knærne. Av og til kommer også munnspillet fram – og Dylan har gjort lurt i å bytte gitaren med tangentene. For bak seg har han selvfølgelig en gjeng med fem velspillende og like velkledde herrer.

Tony Garnier er den vi kjenner igjen fra flest bandkonstellasjoner. Gitaristene Stu Kimball og Denny Freeman gjør begge en glimrende figur, mens den store overraskelsen i lagoppstillinga på stadion er Don Herren fra Nashville-gruppa BR5-49. Han spiller det meste med strenger, og det er steelgitaren hans som gir «Just Like A Woman» i countrydrakt et fantastisk løft. Det er en sang Dylan ikke har gjort live på ei uke, så det er klar fordel Stavanger – og kveldens høydepunkt. Et annet er lyden, som klarer seg overraskende bra om du står på matta. Det føles nesten intimt, på et forunderlig vis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer