- Helt grotesk. Det er løgnaktig propaganda

Kritikken hagler mot TV 2 etter sykehjemundersøkelse.

KRITISERER TV2: Etter TV2s nyheter om situasjonen i sykehjems-Norge basert på deres egen undersøkelse, har flere kritisert kanalen. Undersøkelsen ble brukt som utgangspunkt under den store Partilederdebatten på TV2 onsdag kveld der programleder Oddvar Stenstrøm grillet Jens Stoltenberg om temaet. Faksimile: TV2
KRITISERER TV2: Etter TV2s nyheter om situasjonen i sykehjems-Norge basert på deres egen undersøkelse, har flere kritisert kanalen. Undersøkelsen ble brukt som utgangspunkt under den store Partilederdebatten på TV2 onsdag kveld der programleder Oddvar Stenstrøm grillet Jens Stoltenberg om temaet. Faksimile: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag denne uka fortalte TV2 at to av tre sykehjemansatte i Norge forteller at de eldre på sykehjemmet ikke får forsvarlig og verdig omsorg på grunn av for lite ressurser, ifølge en undersøkelse de hadde gjennomført. Åtte av ti pleiere fortalte kanalen at de opplever at tida de har til rådighet til den enkelte beboer ikke strekker til.

Se hele undersøkelsen her.

Undersøkelsen ble brukt som utgangspunkt under Partilederdebatten på kanalen onsdag kveld.

- Mener du virkelig at hovedbildet er bra? Vi har tatt 10 000 telefoner, 750 sykehjem, to tredjedeler av de ansatte der har sagt at de får ingen verdig omsorg, tordner programleder Oddvar Stenstrøm til statsminister Jens Stoltenberg under debatten.

Nå får undersøkelsen kraftig kritikk fra flere hold. - Grotesk Undersøkelsen gjorde TV2 selv via såkalt Questback der de sendte ut e-poster med spørreskjema. Av i underkant av 4000 mulige respondenter, fikk de over 1700 svar. Nå hagler kritikken mot TV2 og undersøkelsen beskrives som propaganda, misvisende og skjev. Metodebruken hevdes å være mangelfull og spesielt spørsmålsstillingen i ett av spørsmålene får motbør. Også hvordan TV2 har slått sammen svarkategorier får høre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer