Helt Harris

Det er bare én ting som overgår sangen og sangene til Emmylou Harris, og det er Emmylou selv. For ei dame!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: «Countrydronninga» blir hun kalt. Hun har vært det, men nå er hun rett og slett Emmylou - ingen over og ingen ved siden: En moden dame (hun er 56, men er det noen som ser det?) som går sine egne veier i ei tid da countryartistene skal være yngst mulig og helst popstjerner.

Karrieren hennes tok en helt ny retning med plata «Wrecking Ball» i 1995, og hun videreførte den nye stilen på «Red Dirt Girl» (2000). Hun er blitt en sjanger for seg selv. Og om ikke årets plate «Stumble Into Grace» når helt opp til de to foregående, tok hun ut det lille ekstra som mangler i noen av låtene derfra i liveversjonen. Vi savnet ikke engang de gode, gamle låtene, selv om både «Together Again», «Pancho & Lefty» og til og med «Hickory Wind» kom helt til slutt.

Emmylou Harris & Spyboy

Oslo Konserthus

Publikum: 1400 (fullt)

I natt vil jeg drømme om Emmylou.

Spyboy

Det skyldes også nærværet av Spyboy, tre karer som på scenen tar ut enda mer enn på plata. Gitarist Buddy Miller kommer atskillig mer til sin rett som Emmylous briljerende og kreative, lydskapende sidemann enn som oppvarmer. Brady Blade spiller trommer mer enn han slår og en alltid smilende bassist Tony Hall danser lett over basstrengene - de to fikk for øvrig vise seg fram i et lite, jazza parti under Daniel Lanois' «The Maker». Akkurat passe lenge til at det var moro. Og for noen harmonier fra «The Spyboy Choir»!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer