Helt irsk

The Tramps synger og spiller irsk musikk, men bare få av de åtte karene i bandet har vært i Irland.

- Ja, det stemmer. Jeg har aldri vært i Irland, medgir vokalist Rune Larsen, som bortsett fra navnet minner lite om den mer kjente bergenske lollipop'er.

- Men du synger som en kav ekte ire?

- Ja, mange sier det. Jeg har hørt mye på irsk musikk, vet du.

The Tramps begynte som en kvartett i mars 1994. Inntrykkene ble for sterke etter en konsert med The Dubliners i Folken i Stavanger.

- Dette er stemningsmusikk som når ut til det brede lag av folket. Ung som gammel. Det er jo vanskelig å hate irsk musikk, mener bassist Hans Wassvik.

Siden har The Tramps vært oppvarmingsband for The Dubliners - og den fortsatt like tannløse eks-Pogues-vokalisten Shane MacGowan.

I dag teller bandet åtte mann med forskjellig musikalsk bakgrunn. De to i bandet med kortest hår - vokalist Larsen og Andy McLarney, som er det eneste irske alibiet siden hans oldefar kom fra Irland - er de eneste som ennå ikke har sagt opp jobben for å satse helt og fullt på The Tramps.

- Vi setter oss kortsiktige og oppnåelige mål: Derfor satser vi nå på å spille mest mulig, så får tida vise hva som skjer. Klart vi drømmer om å spille i Irland, men det får komme når tida er moden, sier Andy McLarney, som medgir at han har litt prestasjonsangst i forhold til å spille på den grønne øya.

- Men er ikke irsk musikk på vei ut?

- Pøhh! Tvertimot. Se på suksessen til The Chieftains og for ikke å glemme Riverdance. Dessuten vil alle gode låter - uansett sjanger - overleve, fastslår Larsen.

IRSKE TONER: Det rogalandske bandet The Tramps på puben The Dubliner i Oslo i går kveld.