Helt ny historie i «Grand Theft Auto IV»

Første detaljene om utvidelsen.

(Dagbladet.no): Det begynner å bli noen måneder siden «Grand Theft Auto IV» ble utgitt, men snart er det på tide å blåse støv av spillet.

I hvert fall for eierne av Xbox 360-versjonen, som får eksklusiv tilgang på episodeinnholdet som skal gis ut 17. februar neste år.

Det er den amerikanske avisa USA Today som kan melde om slippdatoen, samt de første detaljene om den første av to annonserte episodene.

I «The Lost and Damned», som den første episoden heter, vil vi ikke lenger følge «GTAIV»-hovedperson Niko Bellic, selv om han vil dukke opp innimellom.

I stedet er det Johnny Klebitz, medlem av den beryktede Liberty City-motorsykkelgjengen The Lost, som vil ta over hovedrollen.

- Johnny er en veldig annerledes figur enn Niko, med en helt annen bakgrunn. Jeg vil ikke gå ut med for mange detaljer, fordi vi ikke vil røpe for mye før spillet slippes. Men jeg kan si så mye som at historien vil vise en helt ny side ved Liberty City, sier Rockstar-sjef Dan Houser til USA Today.

I «GTA IV» møtte Niko på sykkelgjengen The Lost flere ganger, men disse (voldelige) møtene vil ikke ha noe å si for historien til «The Lost and Damned».

- Men tonnevis med detaljer og mysterier fra hovedhistorien vil bli forklart, noe som også vil utdype den, sier Houser.

De som synes at det var litt lite å gjøre utenom historiedelen i «GTA IV» kan også glede seg over at det med spillepisoden følger med langt mer å gjøre «på fritiden» i Liberty City.

- Vi føler at vi bare har skrapt på overflaten når det kommer til dypde og detaljer i Liberty City, sier Houser.

SOLGTE GODT: Det var vanskelig å unngå å få med seg at «Grand Theft Auto IV» ble lansert tidligere i år. Siden den gang har spillet solgt over fem millioner eksemplarer. Foto: REUTERS/MIKE SEGAR/SCANPIX
SOLGTE GODT: Det var vanskelig å unngå å få med seg at «Grand Theft Auto IV» ble lansert tidligere i år. Siden den gang har spillet solgt over fem millioner eksemplarer. Foto: REUTERS/MIKE SEGAR/SCANPIX Vis mer