Helt nye takter

I kveld foreviges møtet mellom en italiensk sopransaksofonist, en svensk bassist og en norsk trommeslager på bånd. Det musikalske temaet er friimprovisasjon.

Det går gjetord om trommeslager Paal Nilssen-Love. Under en konsert med Scortch Trio sist lørdag viste han nok en gang at han lever opp til dem. Nilssen-Love er overalt på den norske jazzscenen, med et musikalsk spenn fra bop til improvisasjon. Dessuten har han en tendens til å involvere seg i spennende nye prosjekter. Scortch Trio er et samarbeid med bassist Ingebrigt Flaaten og den finske gitaristen Raoul Bjørkenheim. Nå er det et nordisk møte med Italia som står for tur.

Den italienske sopransaksofonisten Allesandro Bosetti er kjent som en improvisasjonsmusiker av klasse. Når han står på scenen kan du vente deg overraskelser. På selskapet Fringes har han vært med på en rekke innspillinger, blant annet improvisasjon i studio med tre bassister. Han har også, på utgivelsen «Melgun», jobbet med forholdet mellom tekst og musikk. «Oreledigneur» er et eksperiment av en plate, hvor for eksempel egenkomponerte elektriske instrumenter og naturens egne objekter frambringer lyd.

Kontrabassisten Johan Berthling er en ung, svensk musiker på linje med Nilssen-Love. Kraftfulle, nærværende, hissige, målrettede og kompromissløse driver de ethvert musikalsk møte framover. På Blå i kveld blir det gjort opptak av de tre solistene. Forvent deg et minimalistisk lydbilde og improvisasjonsmusikk til inspirasjon og underholdning.

Vil du vite mer om Alessandro Bosettis utgivelser kan du besøke Fringes Recordings sider.