Helt nytt «Game of Thrones»-stoff lagt på nett

En smakebit på neste bok fikk forfatterens hjemmeside til å krasje.

(Dagbladet): Romanserien «A Song of Ice and Fire», som TV-serien «Game of Thrones» er basert på, er ambisiøse greier.

Idet det nærmer seg premiere på sesong fire av tv-serien, har den sjette av i alt sju planlagte bøker vært under arbeid i snart tre år, og mange fans er bekymret for om forfatter George R. R. Martin skal greie å få den ferdig før TV-produsentene tar ham igjen. Det tok ham ikke mindre enn seks år å skrive den forrige boka, «A Dance With Dragons».

Nytt kapittel Faktisk finnes det en egen nettside viet progresjonen på bok 6, «The Winds of Winter», sirlig oppdatert med dårlig skjult indignasjon hver gang den 65 år gamle forfatteren våger å gjøre noe annet - som å skrive annen litteratur, delta i selskapslivet eller nyte en ferie.

Men det går da framover, og i natt la Martin ut et helt kapittel fra den kommende boka på sin hjemmeside.

Kapittelet utspiller seg i byen Braavos og byr på den nye figuren «Mercy», som egentlig viser seg å være et nytt alias for en gammel kjenning. Som Los Angeles Times skriver er kapittelet mottatt med både jubel og fornyet utålmodighet blant fansen.

Så mange gikk i natt inn for å lese de 6033 nye ordene, at serverne gikk ned og forfatteren ifølge sin blogg nå må finne måter å bedre kapasiteten på (og dermed går vel enda mer verdifull skrivetid til spille).

Ingen dato Det er tredje gang George R. R. Martin gir leserne en smakebit på «The Winds of Winter». Et kapittel sentrert rundt den populære figuren Tyrion er tilgjengelig via den offisielle «Ice and Fire»-appen.

Martin har også lest deler av boka på forskjellige fantreff og seminarer. Faktisk er han selv usikker på om Mercy-kapittelet, som skal være skrevet for over ti år siden og redigert ut av begge de to forrige romanene, kan være kjent for enkelte lesere fra før.

Det er fortsatt ikke gitt noen dato for når verken «The Winds of Winter» eller avslutningen på fantasyverket, «A Dream of Spring», kan ventes i bokhandlene. TV-serieprodusentene har tidligere sagt at de i verste fall må lage sin egen avslutning, basert på samtaler med forfatteren om hvilke planer han har for de mest sentrale rollefigurene.