Helt ok

Helt på det jevne.

FILM: Det er ikke noe galt i å ha ambisjoner om å lage en klassiker. Problemet er at landskapet filmen beveger seg i allerede er så proppfullt av klassikere.

Det dreier seg om to brødre som har slått seg opp på hver side av loven. Mens Joseph (Mark Wahlberg) følger i farens fotspor og ikler seg politiuniform, velger Bobby (Joaquin Phoenix) en karriere som nattklubbvert, helt i lovens randsone. Manuset er ikke uten hull og brister. Men tempoet er såpass høyt at du ikke rekker å ergre deg for mye over det. Wahlberg og Phoenix er fine i sine roller, mens Eva Mendes viser at hun er mer en et pent fjes på en lekker kropp. Men ved siden av Robert Duvall, som spiller faren, blekner de andre. Han viser – som vanlig – at skuespill er en kunst og klarer uten nevneverdige problemer å heve seg høyt over omgivelsene.

En biljakt i høljende regnvær har potensial til å bli en klassiker, og i andre, litt mer erfarne hender, kunne sluttsekvensen også blitt det. Men «We Own the Night» ender, til tross for gode tilløp, i den enorme sekken merket «ok tidtrøyte». Verken mer eller mindre.