Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helt okay

Komedie om en familie med samlivsproblemer.

FILM: «Okay» har vært en kjempesuksess i Danmark, og denne lune dramakomedien har gode muligheter for å slå an også her. Et godt lag på rollelista - Paprika Steen («Elsker deg for evig»), Troels Lyby («Midt imellom») og veteranen Ole Ernst - løfter også «Okay» til å bli en severdig komedie om et krevende samliv.

Nete er en handlekraftig kvinne - det vet sosialklientene på jobben og ektemannen og datteren hjemme. Men hun kommer til kort når faren Johannes blir uhelbredelig syk. Nete bestemmer at far skal flytte til den trange leiligheten hvor hun, mannen Kristian og datteren Kathrine bor, og det blir et samboerskap med konsekvenser.

Kristian pusler med sine forfatterdrømmer når han ikke underviser litteraturstudenter, og er ikke fornøyd med å få en gammel grinebiter i stua. Nete prøver også å forsone sin homofile bror Martin med faren, de har ikke snakket sammen på åtte år. Nå skal alle være snille og positive, gamle far kommer jo ikke til å leve mer enn tre uker. Tror de. For Johannes biter seg fast og blir en uberegnelig faktor i alles liv.

Manusforfatter Kim Fupz Aakeson tuklet med noen av de samme familieproblemene i fjorårets «Små ulykker», men «Okay» er både strammere og morsommere i sin beskrivelse av hvordan vi hanskes med våre nærmeste. Konfliktene er ikke alltid like store, men de sliter og gnager på samholdet til krisen blir uunngåelig. Og om slutten på historien er forutsigbar, er likevel veien dit helt okay.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media