Lars Vaular: Hør, hør! Vaular blir bare bedre og bedre på scenen. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADET
Lars Vaular: Hør, hør! Vaular blir bare bedre og bedre på scenen. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADETVis mer

Helt om dagen

Lars Vaular samlet Hove-publikummet.

|||KONSERT: Å føle felleskap med tusenvis av ukjente mennesker gjennom musikken er vel noe av det man håper å oppleve når man går på konsert, og kanskje spesielt når man er på festival.

Stort øyeblikk Og er det noe bergensrapper Lars Vaular klarer når han blåser av en av årets store låter, «Rett opp og ned», så er det å samle gruppen av 17-åringer, småunger med hørselsvern og i utgangspunktet reserverte grinebitere med armene i kors.

Her er det allsang, hopping og veiving med armene fra folk i alle aldre. Og linjene «Akkurat som en sprettball, eeeeyh. Akkurat som et ettall, eeeeyh» kommer nok til å ljome mellom teltradene hele den siste Hovenatten. Rett og slett et av festivalens største øyeblikk.

Klikken på scenen Resten av Vaulars konsert er også en oppvisning i god, boblende rap-underholdning, oppbakket av sidekick Girson og DJ Store P.

Vaular selv glir rundt med sitt Sprint-smil mens hans entourage — eller «klikken», som man sier i Bergen — kjekker seg i bakgrunnen.

Vi får låter fra alle tre soloalbumene («Jenter som aldri har vært så slitne, men aldri har følt seg penere»-linjen føles for øvrig veldig relevant på siste festivaldag), og her er det også plass til Tiern&Lars-låten «Kompis med bil» for gammelfansen.

De er litt ute og kjøre, bokstavelig talt, på billåten «Neeei!», men alt i alt er det vel ingen norske rappere som kan klare å underholde et så stort, sammensatt og festivalutmattet publikum på denne måten.

Kanskje bare med unntak av Karpe Diem, som senere får avslutte hiphop-dagen på Hove.