Helt overdrevent og helt herlig

Green Day startet et nytt band, showet og påminnet oss om hvor superfengende de har vært, og fremdeles kan være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT (Roskilde/Dagbladet.no): Rett før Green Day gikk på scenen varmet et menneske i skittent kaninkostyme opp publikum, til musikk av Village People og The Ramones.

Artistutvalget passet godt, for Green Day klarte å forene førstnevntes overdrevne show med sistnevntes kontante allsangskvaliteter. I løpet av en drøy halvannen time viste Billie Joe Armstrong at han er en frontfigur med stålkontroll på sitt publikum, en kvalitet som passet bandets kommersielle punkrock særdeles godt.

Comeback

Gutta spilte i gang festivaldeltakerne med «American Idiot», «Jesus from Suburbia» og «Holiday» fra fjorårets comeback, det politiske konseptalbumet «American Idiot».

Det var mer gøy enn tøft. Billie Joe føk rundt som en gal, showet, snublet og lekte med vannpistol. Det var nesten så han ikke hadde tid til å levere gladriffene som hever Green Day over andre soft- og metalpunkere med stor popsans.

Så startet han et nytt band.

Hentet opp publikummere

I løpet av noen minutter hadde han byttet ut seg sjøl, bassist Mike Dirnt og trommis Tre Cool med tre publikummere. Hele opplegget var så overdrevent og herlig sjarmerende at vi andre koste oss nesten like mye som de tre unge gutta som fikk sitt øyeblikk på Orange Scene.

<strong><B>TIL QUART:</strong></b> Billie Joe Armstrong og resten av amerikanske Green Day gjester Quartfestivalen til uka. Alle foto: EIRIK HELLAND URKE
TIL QUART: Billie Joe Armstrong og resten av amerikanske Green Day gjester Quartfestivalen til uka. Alle foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Og det gjelder å smi mens jernet er varmt, en klisjé Green Day tydelig er familiær med siden de fulgte opp stuntet med den uimotståelige «Basket Case».

Publikum gikk amok og resten ble en parademarsj med «Minority», «Maria», «Boulevard of Broken Dreams» og Queens «We Are The Champions» før Billie Joe avsluttet helt alene med «Good Riddance» (Time Of Your Life)».

Green Days konsert ble en påminnelse - på samme måte som albumet «American Idiot» - om hvor god kontroll de fremdeles har på etablerte popsannheter. Neste uke spiller de forhåpentlig like superfengende og sjukt underholdende på Quart.

FRONTFIGUR Billie Joe viste seg frem som en frontfigur med stålkontroll på sitt publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer