Helt på trynet

TROMSØ (Dagbladet): Snart er Finn Arve Sørbøes gummiansikt ute på veien igjen. PåTryneTeatret i Tromsø er klare med nytt sommershow.

«På Tryne ser på TV» er en frodig harselas over TV-mediets grep på oss nordmenn. Showet starter i Harstad i juni og fortsetter i Tromsø i hele juli.

- Vi starter med enkanalsamfunnet og avslutter med Kabel-Norge. Fra Stompa til Ramsy og «Big Brother», forteller produsent Ørjan Haugli.

TV-mimring

Siden 1997 har de tre gått på trynet på heltid, som eneste helprofesjonelle revyartister i Nord-Norge.

«Det vi flirer av når vi lager tekster, det kan andre også flire av,» er kunstnermottoet.

På scenen står Finn Arve Sørbøe helt aleine, bare med hjelp fra multimusiker Tore Nedgaard. Sørbøe skal blant annet gestalte gamle TV-helter som Einar Johannessen (TV-legen) og Øyvind Johnsen (Sportsrevyen).

- Vi må også innom nåtidas «nyhetskrig». Mange synes såpe er tull. Men er det noe bedre å se nyheter hele kvelden? Det blir jo neppe mer kugalskap i Norge fra klokka 17 til 22, mener Sørbøe.

Kritikeryndlinger

Gjengen startet ablegøyene i mørke pubkjellere for 13 år siden, nå er de ettertraktet på revyscener over hele landet. I fjor opptrådte de på Dizzie i Oslo.

Dagbladets anmelder var blant dem som ga strålende kritikk - og terningkast fem - da Sørbøe & Co. gjestet Oslo med nordnorsk humor i fjor.

- Uimotståelig, smittende spilleglede, et helt usedvanlig uttrykksregister, mente Dagbladets Annette Mürer.

Og nytt Oslo-oppdrag blir det denne gangen også, etter premieren på sommerens festspill i Nord-Norge. Siden blir det turné i hele landsdelen.