Helt personlig

På Sandras kommende plate «Døgnvill» synger hun om hvordan det var når foreldrene skilte seg, og så klart om sommerforelskelser.

Ti minutter før Sandra Lyng Haugen skulle på scenen under Idol-turneen, ringte telefonen. Beskjeden var enkel, men likevel tung å bære. Foreldrene skulle skilles.

Trøst

-  Det var helt forferdelig, men jeg gikk på scenen og fullførte konserten. Musikken har alltid fungert som en trøst for meg, og derfor føltes det naturlig å lage en låt om akkurat det, forteller Sandra Lyng Haugen oppriktig.

Låten fikk tittelen «Skilles» og blir å finne på Sandras debutalbum «Døgnvill», som kommer i butikkene på mandag.

-  Det var en tung låt å spille inn, og jeg tror heller ikke det var så artig for foreldrene mine å høre låten. Likevel var det nok verre for søsteren min som bare er 12 år, og derfor prøver jeg å sette meg inn i hennes situasjon i låten. Jeg forteller historien gjennom øynene til ei lita jente.

Resten av albumet beskriver Sandra som et kommersielt R&B-album, spekket med personlige tekster.

-  Ikke for å skryte, men jeg tror jeg ville kjøpt plata selv, sier Sandra og ler. Men faktisk så ville jeg det. Det finnes ikke så mange som lager den musikken som jeg lager, i hvert fall ikke på norsk. Samtidig synger jeg om ting unge mennesker kjenner igjen. Tekstene er veldig personlige.

-  Du synger mye om kjærlighet og sommer. Blir du lett forelsket?

-  Nei, eller, det skal ganske mye til før jeg blir forelsket. Han må se bra ut, og ha noe i hodet, men det viktigste er at han bryr seg om meg.

Ikke typen

-  En annen riksdekkende avis koblet deg med John Arne Riise, blir han å finne i tekstene?

-  Nei, tenk at VG slo opp at vi drakk kaffe sammen. Æsj, det er en episode jeg gjerne skulle vært foruten. Riise er ingen gutt jeg kunne falt for, han er hyggelig og jeg har fulgt med Liverpool, men han er ikke min type.

Medieoppmerksomheten har ikke bare vært positiv for ungjenta fra Mosjøen. Hun har fått tilbud om å kle av seg i blader, og hun har opplevd hvordan rykter lett sprer seg.

-  Alle skulle plutselig mene noe om meg, og derfor valgte jeg også å bli boende i Mosjøen, hvor folk ser på meg som bare Sandra.

SOMMERKLEDD: morgen spiller Sandra Lyng Haugen (18) sine nye låter for første gang. På Tusenfryd.