Helt plutselig

Argentinsk ny-nybølge-film i svart-hvitt. Hipt uttrykk, uklart budskap.

FILM: Debutfilmen til argentinske Diego Lerman starter friskt som en moderne «Thelma & Louise»-historie, med råtøffe jenter på landeveien, men ender som noe helt annet. Filmet i svart-hvitt har «Helt plutselig» fått både et moderne, urbant preg og samtidig beholdt noe av den forgangne stemningen man forbinder med argentinsk kultur.

Marcia (Tatiana Saphir) er ei tykkfallen og ulykkelig jente som jobber i et undertøysmagasin i Buenos Aires. En dag møter hun to svartkledde tøffinger med lesbiske tendenser og dekknavn Mao (Carla Crespo) og Lenin (Veronica Hassan). Mao erklærer at hun vil ha sex med henne. Da Marcia vegrer seg, får hun kniven på strupen, bind for øynene og bortføres i stjålet drosje.

Mao og Lenin er ikke mors beste barn, men Lenin har en 70 år gammel tante i byen Rosario som hun ømmer for. Dit drar følget på tre. Tante Blanca (Beatriz Thibaudin) har et par leieboere fra før, men plass til flere, og herfra utvikler filmen seg til en historie om skiftende vennskap og relasjoner. De lever tett sammen i bofellesskapet, spiser sammen og drar på nostalgiske utflukter sammen.

Tante Blanca opplever en «ny vår» når hun får utfolde seg sammen med sine unge leieboere. Filmens kanskje kosteligste scene viser henne i et nostalgisk tangonummer, oppkledd i sin ungdoms prakt. Når hun «helt plutselig» blir borte, er alle litt forandret i denne filmen, som har et noe uklart budskap, men et ultra-hipt uttrykk.