Anmeldelse: Motorpsycho: «Kingdom of Oblivion»

Helt psycho

Motorpsycho turer fram som et vilt progrockmonster.

DOBBELTAKTUELLE: Motorpsycho er ikke som andre band, sjøl om de likner litt av og til. I morgen kan de få Spellemannpris i rockeklassen, og samme dag lanseres deres nye album «Kingdom of Oblivion». Fra venstre Bent Sæther, Tomas Järmyr og Hans Magnus Ryan. Foto: Terje Visnes
DOBBELTAKTUELLE: Motorpsycho er ikke som andre band, sjøl om de likner litt av og til. I morgen kan de få Spellemannpris i rockeklassen, og samme dag lanseres deres nye album «Kingdom of Oblivion». Fra venstre Bent Sæther, Tomas Järmyr og Hans Magnus Ryan. Foto: Terje Visnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: 30 år etter albumdebuten «Lobotomizer» er Motorpsycho mer produktive enn de har vært noen gang. Bare åtte måneder etter mesterverket «The All Is One», som avsluttet den såkalte «Gullvåg-trilogien» (alle har malerier av Håkon Gullvåg på coveret) og 15 måneder etter det særs vellykte samarbeidet med Ole Paus, «Så nær, så nær», er de her igjen. Dobbeltalbumet med den King Crimson-aktige tittelen «Kingdom of Oblivion», med et cover malt av Sverre Malling, lanseres samme dag som gruppa kan få Spellemannprisen i rockeklassen.

32 år

Bent Sæther (vokal/bass/gitarer/keyboards/perk./produsent) og Hans Magnus «Snah» Ryan (gitarer/keyboards/vokal) har holdt Motorpsycho-skuta flytende med en ofte uforutsigbar kurs siden 1989, mens svenske Tomas Järmyr (trommer/perk./el-piano) har hengt med siden desember 2016. På de siste platene har også en annen svenske, Reine Fiske fra bandet Dungen, vært et slags assosiert medlem av klanen på diverse gitarer.

«Psychonauts»

Motorpsycho fikk sin rettmessige plass i Rockheim Hall Of Fame i 2016. Gjennom sine 32 år har bandet oppnådd en helt unik posisjon, og ikke bare i Norge. I store deler av Europa følges de av «psychonauts» som vet å sette pris på bandets mange musikalske «påfunn». De har ikke noe ønske om å være et oldies-band, og forutsigbare kan de ikke beskyldes for å være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer