Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helt Quart

QUARTFESTIVALEN synes å være en utømmelig kilde til avismat og nettdebatt. I uka som gikk har tidligere informasjonssjef Pål Hetland tømt seg om Quartfestivalen - fra a til å. Uttrykket snakker ut har vel aldri vært så dekkende noensinne. Selv om det er tabloidpressen som vanligvis benytter seg av den journalistiske teknikken, må vi bare gratulere Ballade.no med å overgå alt det Akersgata bedriver av denslags: Tre deler med ukritiserte og uredigerte påstander, rykter, utfall, personlige problemer - og sikkert mye subjektiv sannhet - som kunne vært redigert til et stramt intervju.

PÅL HETLAND fikk sparken for to år siden, da det stormet som verst rundt Quarten. Hetland var sammen med Toffen festivalens ansikt utad, og begge var viktige og har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp Quarten. Etter at Dagbladet for to år siden avslørte mange tvilsomme, økonomiske forhold, har det vært et vedvarende søkelys på forholdene rundt festivalen. Mye av det som har skjedd, får vi vel aldri vite. Til det er det for mange aktører, og folk flest har gjerne svært subjektive oppfatninger av hva som er sannhet. Derfor bør Hetlands snakker ut på Ballade.no ikke ses på som endelig sannhet, men et partsinnlegg.

NATT & DAG-redaktør Audun Vinger rykket i helga ut på debattsidene i Dagbladet med en flengende kritikk av vår kritiske Quart-dekning under tittelen «Drapsforsøket på Quart». Dagbladets musikkredaksjon hadde nylig en liste over de vi mener er Norgens mest innflytelsesrike musikkbransjefolk, og satte Vinger opp på topp ti-lista. Den er han med sitt svada i ferd med å skrive seg ut av. Mer kunnskap, innsikt og edrulighet hadde jeg forventet fra den kanten. Han gjør også den klassiske tabben, som jeg ikke trodde en redaktør ville gjøre, nemlig å skyte budbringeren.

DETTE ER IKKE et ukritisk forsvar av Dagbladets artikkelserie, men når journalister kommer over informasjon om festivalens indre liv, og at det ikke bare er godt stoff, men også viktig - ikke minst som utgangspunkt for debatt - er det en plikt å bringe det til torgs. Å påstå at Dagbladet, som også er Quart-sponsorer, er ute etter blod, faller på sin egen urimelighet. Drapsforsøk, Vinger? Det ser mer ut som et selvmordsforsøk, spør du meg.