Helt Rio på Ullevaal

- Sjelden har jeg sett nordmenn med større fyr på kjelen, var Magne Furuholmens kommentar rett etter konserten. a-ha-gutta var fornøyd med egen innsats og gleder seg til å legge ut på verdensturneen «Afternoon High».

- Kjempegøy, dette føles bra. Vi har lagt mye prestisje i at dette skulle bli vellykket, vi har jo deltatt i planleggingen fra a til å, inkludert valg av supportartister, sa Furuholmen.

Mens de 24500 publikummerne strømmer ut av stadion, strømmer det inn med folk backstage. Familie, barn, venner og andre forbindelser svirrer rundt den godt evoktede inngangen til stjernegarderobene. Jan Kjærstad, Vendela Kirsebom, Eva Sannum, Lise Karlsnes og Håvard Rem er blant de heldige som får hilse på de nye Ullevaal-heltene.

For a-ha var det noe helt spesielt å stå foran 24500 jublende menesker på Ullevaal Stadion.

- Det er annerledes å spille på hjemmebane, og dette er nok noe av det dristigste vi har gjort. Dette var jo helt Rio! Da det ble snakk om å gjøre en så svær konsert syntes jeg først at det virket litt ambisiøst, bare et drøyt år etter Vallhall-konsertene. Vi hadde jo ikke lyst til å kjøre det samme showet heller, sier Furuholmen, som gjerne kommer tilbake neste år.

- Vi har lyst til å få til noe, enten vi spiller selv eller får inn andre artister. Vi begynner jo etterhvert å få kompetanse på å organisere slike ting.

Også Trygve Bornø, direktør på Ullevaal, var fornøyd.

- Det var en fenomenal konsert. Vi er gjerne med på en a-ha-konsert også neste år. Det blir spennende å se hvilken tilstand gresset er i imorgen. Men vi tror det skal gå bra. Denne erfaringen har vært såpass positiv at vi har et ønske om minst én slik storkonsert pr. år.

Politiet fikk en rolig kveld.

- Vi hadde et par slagsmål mellom noen publikummere, og et lite, men udramatisk branntilløp ved en av utgangene, sier politiførstebetjent Dagfinn Kaldal.