Helt Sant... ana

LONDON (Dagbladet): Carlos Santana har på en måte ligget i dvale, sånn reint overkommersielt, de siste 25 åra. Nå er han heit igjen. I går kveld hadde han intimkonsert foran 300 inviterte.

Carlos fra Mexico har rukket å bli 52 år, men han holder fortsatt meget høy gitarføring. Sånn som han stort sett har gjort det siden gjennombruddsskivene «Santana» (1969) og oppfølgeren «Abraxas» (1970). Gitarperfeksjonisten har ikke vært en stamgjest på hitlistene verden over. På veldig lenge. Det er han nå.

Med hjelp av noen gode musikkvenner har den nye skiva «Supernatural» solgt cirka seks millioner eksemplarer på verdensbasis. Hjemme i hallinglandet runder den snart gull, 25000 solgte. Bra at så mange har vendt tilbake til bluesorientert latinorock. Fra mannen som har patent på denne sløye kombinasjonen.

Og Santana tygde tyggegummi i snaue to timer. Både når han spilte millenniumets første svære hit, «Smooth», og da han tok oss tilbake til nyere steinalder. Dvs. rundt 1970 og «Black Magic Woman- Gypsy Queen».

Det er en nødvendig klisjé å ty til: Den lille salen kokte...salsa pimiento.

Det ryktes om at Santana kanskje sommerkommer til Norwegian Wood-festivalen.

Vel, ta på dere hippieblikk og trim dansehoftene. Det svinger fortsatt av kvalitet; «Oye como va»....oye como va.

HOT CARLOS: Gitarmannen Santana fra Mexico opplever nå å være hot igjen, nominert til ikke mindre enn elleve Grammy-priser i år.