METALLICA-STJERNE:  Lars Ulrich i Metallica fra Grammy Awards i Los Angeles i januar i år. Han er altså fan av Justin Bieber og det er ikke fleip. REUTERS/Danny Moloshok
METALLICA-STJERNE: Lars Ulrich i Metallica fra Grammy Awards i Los Angeles i januar i år. Han er altså fan av Justin Bieber og det er ikke fleip. REUTERS/Danny MoloshokVis mer

Helt sant: Metallica-stjerne er «belieber»

Metallicas danske verdensstjerne mener at Justin Bieber er talentfull.

Da Lars Ulrich i Metallica i fjor høst uttalte at han er en «belieber», kunne mange oppfatte det som en ironisk fleip fra den verdensberømte dansken.

For det er særdeles mange musikalske mil mellom tungvekterne Metallica og den unge popstjernen og lettvekteren Justin Bieber, men det er altså ikke noe hinder for gjensidig beundring.

1. juni spiller forøvrig superbandet på Valle Hovin, en konsert som fansen ser intenst fram til.

Under Metallicas avsluttende turné i Sør-Amerika understreket en av verdens mest berømte trommeslagere at han ikke spøkte da han roste Justin Bieber, skriver danske Ekstrabladet.

Snakket om Bieber - Nei, du vet, han er en talentfull ung mann. Han er talentfull. Men han gjør det ikke lett for seg selv, og jeg kan forestille meg hvor vanskelig det må være å ha alle på nakken 24 timer i døgnet. Det ønsker jeg ikke for noen, sier Danmarks største musikknavn med et smil til argentinsk TV.

Lars Ulrich avviser imidlertid forslaget om å skifte ut frontfiguren i bandet, James Hetfield, med Justin Bieber.

Trommisen håper for øvrig at Metallicas nye studioalbum kan sendes ut neste år.

Nei, han fleipet ikke Det var i det britiske musikkmagasinet Q at Metallica først ble spurt om de er «beliebers», som er kallenavnet på den mest ihuga Justin Bieber-fansen. Lars Ulrich roste også da artisten, og anerkjente Biebers talent med å si at han selv er «en slags «belieber»».

FÅR ROS OG STØTTE: Justin Bieber i Telenor Arena. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR ROS OG STØTTE: Justin Bieber i Telenor Arena. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Endel fans var overbevist om at det var en fleip, men den gang ei.

Gjensidig beundring Beundringen er i høyeste grad gjensidig. Justin Bieber har tidligere erklært seg som stor Metallica-fan, og i en backstagevideo på YouTube sees popsangeren spille luftgitar og nynne soloen til metalbandets «Fade to Black», skriver danske Ekstrabladet.

Metallica er et Grammy-belønnet amerikansk heavy/thrash metal-band som ble stiftet i Los Angeles i USA 28. oktober 1981. Siden 1991, og den til da største salgssuksessen Metallica (The Black Album), har det kommersielt sett vært et av de mest suksessfulle bandene i heavy metal-historien.

EN KLASSIKER: Metallicas Lars Ulrich poserer for fotografene ved premieren på filmen om bandet i Berlin i fjor.  AFP PHOTO /DPA /  BRITTA PEDERSEN
EN KLASSIKER: Metallicas Lars Ulrich poserer for fotografene ved premieren på filmen om bandet i Berlin i fjor. AFP PHOTO /DPA / BRITTA PEDERSEN Vis mer