- Helt siden nittitallet har Norge har hatt et bilde av seg selv som et veldig snilt land, men det er feil

Nils August Andresen blir sjelden sjokkert. Til det er han for pessimistisk.

Ansvarlig: Nils August Andresen er ansvarlig redaktør i Minerva. Nå starter han nyhetsavis på nett. Andresen er utdannet økonomisk historiker, og han synger i Oslo. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
Ansvarlig: Nils August Andresen er ansvarlig redaktør i Minerva. Nå starter han nyhetsavis på nett. Andresen er utdannet økonomisk historiker, og han synger i Oslo. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva fikk du mest sjokk av i året som har gått? Trump, Brexit eller Aftenpostens brev til Facebook; «Dear Mark» ...

–He-he. Alle de tre hendelsene følger av langvarige trender, så det var vanskelig å bli helt sjokkert av det. Men alle tre gjorde meg trist. Meningsmålingene før både Brexit og valget av Trump i USA, viste at disse resultatene var godt innenfor feilmarginene. Ettersom jeg har en tendens til å ikke være så optimistisk, blir jeg sjelden sjokkert. Sammenblandingen av patos og kommersielle interesser i Aftenposten er også en langverdig trend, så noe slikt som det brevet måtte nødvendigvis også komme til slutt. Noe som faktisk overrasket meg i år, var narkodebatten. Der har det skjedd en oppsiktsvekkende politisk endring i mitt eget parti, Høyre. I narkosaken er 2016 et veiskille.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer