Helt Super

Det er spill som dette som gjør at millioner går til innkjøp av en ny spillkonsoll. Det skjedde for seks år siden med Mario 64, og vil garantert skje nå.

Forventningene var skyhøye da jeg benket meg foran skjermen, og i de første timene opplevde jeg dette som en nedtur. Men plutselig er ettermiddag blitt til kveld, kveld blitt til natt og natt blitt til morgen. Og fremdeles: Du må bare spille litt til. Det sier mye om kvaliteten.

Det er mer historie her enn før: Mario er på ferie på Delfinøya. Men da han ankommer oppdager han at hans dobbeltgjenger har tagget ned hele øya, samt oversvømt den fargerike ferieidyllen med en giftig, oljelignende guffe. Mario bedyrer sin uskyld, men blir likevel utstyrt med en vannkanon og dømt til å rydde opp. Rengjøring har aldri vært morsommere.

Super Mario Sunshine er variert, men byr ikke på noen store overraskelser for Mario-kjennere. Det vil kanskje skuffe noen. Hjernene i Nintendo kjører safe og har ikke funnet grunn til å fikse på noe som ikke er ødelagt. En grei og fullt ut forståelig filosofi, selv om noen nok vil ønske at spillskaperne hadde utfordret formelen, seg sjøl og spillerne litt mer.

Jeg synes ikke utfordringer mangler. Super Mario Sunshine er stort og tidkrevende, vanskelighetsgraden er variabel. Det søte og uskyldige utseende til tross, dette er et spill som også erfarne plattformspillere vil få såre fingertupper av. Kontrollene er nøyaktige og lette å bruke, lyd og grafikk er topp. Super Mario Sunshine vil ganske sikkert glede, frustrere (når du faller ned fra en plattform for hundredeogn\'te gang) og engasjere, og stjele mange, mange timer av ditt liv.