- Helt surrealistisk

I morgen går den stjernespekkede Nobelpriskonserten av stabelen i Oslo Spektrum, med Madrugada som eneste norske band på scenen, kringkastet til en milliard tv-seere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

2005 ble det store jubelåret for Madrugada. I morgen får hele verden høre musikken deres.

For ei uke siden fylte de Spektrum som fjerde norske band. Når Madrugada i morgen spiller samme sted, kan en milliard tv-seere over hele verden se den direkteoverførte hyllesten av årets fredsprisvinner.

-  Det er bare helt surrealistisk. Det går ikke an å forestille seg, sier Sivert Høyem.

-  Men det betyr at vi virkelig er tatt inn i varmen - at de regner med oss, legger han til.

Som eneste norske band skal Madrugada, med originalmedlemmene Sivert Høyem (vokal), Robert Burås (gitar) og Frode Jacobsen (bass) i spissen, spille to låter på Nobelkonserten: «The Kids are on High Street» og den populære duetten med Ane Brun, «Lift me».

-  En stor ære å bli spurt om et slikt oppdrag, sier Ane, og får bekreftende nikk fra kompisene sine.

Jubelår

I 2005 har det meste har gått Madrugadas vei. Albumet «The deep end» fikk glitrende kritikker over hele fjøla, og har solgt til dobbel platina med 90 000 eksemplarer. Bandet kan glede seg over tre nominasjoner til Alarmprisen. En ekstra bonus er det for Robert å være nominert i to klasser med sideprosjektet My midnight creeps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer