Helt svart for TV 2

Slik så tv-kanalen ut i kveld.

(Dagbladet.no:) Midt under TV 2s sportssending etter 21-nyhetene, forsvant bildet fra tv-skjermene. Deretter fikk seerne et bilde av sportsanker Guro Fostervold, som satt i et helt mørkt studio.

- Hva gjør vi nå, spurte hun, uten av seerne fikk høre svaret hun fikk.

Noen minutter seinere gikk hele tv-kanalen i svart. Ifølge kanalen skyldes de sorte skjermene at strømmen gikk i TV 2-huset i Bergen.

- Først gikk strømmen og lysene i studio. Så gikk nødstrømmen, som er ment å vare en halvtime, forklarer vaktsjef i TV2 Sturla Dyregrov til Dagbladet.no.

Guro Fostervold ble sittende i stummende mørke, og med strømbruddet forsvant også kommunikasjonen mellom studio og regi.

Og selv om kanalen forsøkte å fortsette programmet, førtet bruddet til at en rekke servere og systemer gikk ned.

Ved 22.35-tida kom bildet tilbake på kanalen, men lyden var veldig skurrete. Etter en stund forsvant bildet igjen, og så var det bare et «Vi er tilbake om et øyeblikk...»-bilde på skjermen.

22.45 fortsatte krimserien «Criminal Minds», med både lyd og bilde.

Helt svart for TV 2

Også TV 2 Nettavisen er fortsatt nede.

I følge kraftselskapet BKK oppstod problemene da det ble brudd på strømlinja mellom Arna og Dale, skriver bt.no.

– En 300 kilowatts linje er helt ute, og det betyr at vi måtte koble om. Under omkoblingen opplevde mange lysglimt og korte tap av strømmen. Høyst sannsynlig skyldes linjebruddet den kraftige vinden. Vi er ekstra sårbare når en av hovedlinjene er ute, så det kan bli flere slike hendelser dersom vinden fortsetter, sier Juliet Balgobin, presseansvarlig i BKK.

TRØBBEL: Strømstansen førte til store problemer for TV2.
BLE MØRKT: Problemene startet under sportsnyhetene til TV 2, og plutselig satt Guro Fostervold i mørket.