- Helt sykt at dere i Europa hører musikken min!

Avrils kveld.

Oslo/München (Dagbladet.no): Gårsdagens MTV European Music Awards var på mange måter jentenes kveld.

Amy Winehouse mottok artistenes egen pris (riktignok uten å takke), Rhianna fikk Ultimate Urban-prisen, mens kanadiske Nelly Furtado (29) fikk pris for beste album med suksessplata «Loose».

Les hele dekningen her.

Men Furtados landskvinne, Avril Lavigne, var den eneste av de nominerte som stakk av med to utmerkelser.

- Helt oppe i Europa ..

23-åringen fikk prisen både for Most Addictive (mest fengende låt) og ble kåret til beste soloartist.

- Holy damn it...Dette er en ære. Det er helt sykt at dere helt her oppe i Europa hører på min musikk. Helt sykt! Takk, sa Lavigne.

Etter showet, var dermed store deler av gårsdagens sendetid på MTV viet Avrils musikkvideoer.

TO PRISER: Avril lavigne stakk av med to priser, blant annet for beste solo-artist, og syntes det var «sykt at folk helt her oppe i Europa» hørte musikken hennes. Foto: SCANPIX
TO PRISER: Avril lavigne stakk av med to priser, blant annet for beste solo-artist, og syntes det var «sykt at folk helt her oppe i Europa» hørte musikken hennes. Foto: SCANPIX Vis mer

Amy stakk av med mikrofonen

Og for de som ikke var tilstede på selve utdelingen, skulle man kanskje tro at det hele handlet utelukkende om glam og stjernenavn. Sistnevnte kanskje, men for utallige pressefolk og andre som satt rundt den enorme high tech-scena, føltes showet ikke fullt så glamorøst.

I reklamepausene løp 25 arbeidere rundt og plukket opp all confettien som ble spyttet ut under showet og testet lyden på trommene.

Men av ting som ikke ble vist på tv, var det kanskje Pete Dohertys «skiløpersnyting» da han gikk av scenen, som folk best bet seg merke i.

Og godeste Amy Winehouse?

Etter å ha levert en opptreden som låt minst like snøvlende for folk i salen som for tv-publikumet hjemme, tok hun med seg mikrofonen ned i VIP-baren, noe som førte til at en av sikkerhetsvaktene kom løpende etter henne for å hente den tilbake.

Her er gårdagens vinnere:

BESTE ALBUM

Nelly Furtado

BEST INTER ACT

Tokio Hotel

New Sounds of Europe Award

Bedwetters

ARTIST\'S CHOICE

Amy Winehouse

Most Addictive

Avril Lavigne

Beste Video

Justice for «D.A.N.C.E»

Rock Out

30 Seconds to Mars

Årets Band

Linkin Park

Ultimate Urban

Rhianna for «Umberella»

Headliner

Muse

Beste Norske

El Axel

Beste Solo-artist

Avril Lavigne

I GODT SELSKAP: De norske gutta i Karpe Diem fikk ingen pris, men i det minste foreviget seg selv på bilde sammen med rappstjerna Wyclef Jean.
TOK MED SEG MIKKEN: Winehouse leverte en snøvlete opptreden.