Helt ute

Noen ganger kan man bli fristet til å slutte å gå ut, men vi trenger utelivet.

JEG SKAL ALDRI MER GÅ UT. I løpet av mitt korte liv har jeg rukket å tenke denne tanken fem-seks ganger. Og da snakker jeg ikke om den følelsen alle har dagen derpå. Ikke sånn fyllenerver og skallebank, men helt seriøse overveielser: Nå er jeg ferdig med å gå ut. I stedet har jeg sett for meg trening, restitusjon, friluftsliv, lese viktige bøker, ta studiene alvorlig, videokvelder, rødvin foran peisen og til og med parmiddager. Ja, kanskje nybakte boller, golden retriver og baby på toppen av det hele.

JEG HAR VÆRT LEI. Jeg har tenkt at utelivet ikke lenger har noe å tilby meg.

Det går som regel fort over.

Vi trenger nemlig utelivet. Enten det er en øl etter jobben, en gjensynsprat over en flaske vin eller en svett natt på dansegulvet. Mye av den sosiale omgangen vår skjer ute på kafeer, barer, resturanter og klubber.

Vi har testa over 60 utesteder i Oslo. Det som slår oss er hvor mangfoldig utelivet i Oslo er. Det er brune puber og glamorøse hotellbarer. Det er rockeklubber og diskoteker. Det er østkant og vestkant, studenter og pensjonister, musikk og alkohol og fotball og snakking og sjekking.

Noe for enhver smak.

OSLO KAN GI DEG SÅ MYE Du har kanskje et stamsted som du er veldig glad i. Og mange av oss har ikke lyst til å møte nye mennesker når vi er ute på byen. Vi vil treffe kjentfolk, henge ut med vennene våre, slippe alle de andre vi ikke kjenner.

Men noen ganger er det gøy å gå på et helt nytt sted der du aldri har vært før. Kanskje på et sted der du egentlig ikke passer inn, eller et sted der du i utgangspunktet tror alle de andre er duster.

DET KAN VISE SEG Å VÆRE KJIPT. Men det kan bli jævlig gøy også. Hvis du er heldig finner du et helt nytt favorittsted.

Det er det jeg vil oppfordre alle til. Gå og utforsk utelivet. Hvis ikke oppdagelsesferd i egen by hadde hørtes så teit ut, ville jeg kanskje sagt det. Gå ut når og hvor du vil. Gjerne hele tiden dersom økonomien og helsa tillater det.

Det blir tidsnok for seint.

Snart kommer peiskosen og tar deg.

Artikkelforfatteren er jorunalist i Dagbladet FREDAG.

«Vi synes Mono er Oslos beste utested. Hva synes du?»

Delta i debatten på

dagbladet.no/fredag