KOMMENTARER

Bjørn Kjos gir seg som sjef for Norwegian:

Helt uten flyskam

Bjørn Kjos og Norwegian har gjort flyreiser til allemannseie.

STORT SMIL: Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om Norwegians tilstedeværelse i Argentina på flyplassen i Buenos Aires i fjor. Det norske flyselskapet har fått konsesjon for 153 ruter i Latin-Amerika, flest av dem i Argentina. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORT SMIL: Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om Norwegians tilstedeværelse i Argentina på flyplassen i Buenos Aires i fjor. Det norske flyselskapet har fått konsesjon for 153 ruter i Latin-Amerika, flest av dem i Argentina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Denne solskinnsdagen i juli skulle bli den siste i sjefsstolen for en av Norges mest folkekjære næringslivsledere. Tidligere advokat, forfatter og jagerflypilot Bjørn Kjos varslet allerede for en måned siden at han ønsket en mer tilbaketrukket rolle. Etter resultatet for andre kvartal ble lagt fram i morges var det slutt. Nå skal Kjos være rådgiver for selskapet han var med å starte i 1993, og har ledet siden 2002.

De siste 17 åra har han jobbet dag og natt med å bygge opp Norwegian fra et lite innenlands flyselskap til et av Europas største, bare bak beryktede Ryanair og EasyJet i lavprissegmentet. Selskapet har i dag ruter ikke bare i Norge og Europa, men også til byer i Afrika, Asia, Sør- og Nord-Amerika. I alt er det snakk om rundt 500 ruter mellom mer enn 150 ulike destinasjoner.

Den suksessen har ikke kommet uten motstand eller kontroverser. Det gjør også Bjørn Kjos' sterke posisjon i det norske folk ekstra imponerende. Den enestående populariteten har like mye kommet på tross av, som på grunn av, selskapet han har bygget opp. I en knallhard og internasjonal bransje som luftfarten, har det ikke alltid vært rom for rausheten Kjos utstråler i møte med mediene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer