- Helt utrolig hvor mange som ennå tror at jeg har skrevet en sang om å drepe Siv Jensen

Lars Vaular er oppgitt.

SKREV OM SIV:  Lars Vaular har blitt kalt en venstreorientert voldsromantiker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKREV OM SIV: Lars Vaular har blitt kalt en venstreorientert voldsromantiker. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Da Lars Vaular ga ut plata «Helt om natten, helt om dagen» for to år siden, fikk han oppmerksomhet for låta «Kem drepte Siv Jensen».

Låta tar for seg en fiktiv historie om at Frp-leder Siv Jensen har blitt skutt. I teksten spekulerer han på om det kan ha vært blant andre Jens Stoltenberg, Eli Hagen eller Martin Schanche som sto bak, og konkluderer med at han egentlig ikke bryr seg - «for Siv va så tjukk i hodet at kulen bare prellet av».   

FpU fulgte opp med  å lage en disselåt tilbake, og ungdomspartiets sentralstyremedlem Christer Kjølstad kalte på bakgrunn av denne teksten Vaular for en «venstreorientert voldsromantiker» i en kronikk i Dagbladet i fjor. Denne voldsmerkelappen har fulgt ham i sosiale medier og i nettaviskommentarfelt siden.

- Helt utrolig hvor mange som ennå tror at jeg har skrevet en sang om å drepe Siv Jensen. Den handler om hvordan folk lures av overskrifter, skrev Lars Vaular på Twitter i går kveld.

Han begynner i dag å åpne slusene til albumet «1001 hjem». De neste ukene, fram til endelig realease den 11. oktober, slipper han nye kapitler hver uke via nettportalen 1001hjem.no.

Dagbladets anmelder skriver i sin anmeldelse at han synes det er skremmende å se for seg et Rap-Norge uten Lars Vaular og belønner plata med fem øyne på terningen.