Helt vilt jungelshow

Tittelen «Jungelboka» kan ikke være mer misvisende. På scenen stråler vårens utstyrsrevy for store og små, tamme og ville. At indiske villdyr som våkner i Hollywood, snakker nynorsk, er også helt vilt.

«For det fyste du må læra er å vera der du er, og itte der du i grunnen itte er,» synger en bamsete bjørn fra Toten som har kledd seg ut som revysjef Tom Sterri. Det er ikke helt lett, når både han og vi er i Wayne MacKnights regi hvor fantasien tar fullstendig overhånd. I dette jungelshowet overgår han seg selv. I hele det store scenerommet på Det Norske Teatret er det liv og ikke minst røre. Hele tida.

De mest usannsynlig troverdige dyr dukker opp hvor som helst, de er fantastiske og spennende og elleville - og sultne.

På tigerparti

Nå har tekstforfatter Arne Lindtner Næss ustanselig godbiter til dem på lur, og musikalsk får de alle sammen sitt å bite i av komponist Svein Gundersen.

Bare se som Kari Rasmussen kroer seg som slangerinnen Kaa, glinsende giftiggrønn med en dramatisk skarring som når helt ut i tuppen av den enorme slangehalen. Nå er den mannlige stjernen i jungelshowet en sulten tiger fra Nord-Norge, og det er ikke noe problem.

Når Sigve Bøes tiger Shere Khan freser: «Gje mæ mat! Tigere æt ikkje banan,» er vi straks på tigerparti. Og ulvene på Det Norske Teatret stammer absolutt ikke fra noe norsk bygdedyr.

Sterkt og sløvt urbane er også Charlotte Øverland Våset og Bjørnar Teigen som gribben Lulu og hyenen Tabaki ( «Den enes død blir den annens brød. Få fart på fjøra!» ). Andre publikumsfavoritter er Arlene Wilkes som nydelig ulvemor, Magne Lindholm som fløyelssnill panter og Øyvin Berven som apenes konge. I andre akt har han et praktfullt shownummer i «Klin kokos banan» med sine steppende apevenninner. Ikke rart bjørnen Baloo (stadig fra Toten) går helt bananas.

Helt vilt hele tida er det heldigvis ikke, ulvegutten Mowgli og menneskepiken Mira, på premieren spilt av Bjørn Erik Dørum-Persen og Maria Cecilie Sandbæk, får plass blant de ville sultne til et fint og rørende møte.

Vorspiel

Når «Jungelboka» er blitt et eventyr på scenen, skyldes det selvfølgelig ikke minst scenograf Erik Ulfers og kostymedesigner Mette W. Jacobsen. Unger i salen klukker og koser seg, voksne slår seg på lårene.

Når jungeltelegrafen kommer i gang, ender vel «Jungelboka» som det pefekte vorspiel i Tigerstaden denne våren.

JUNGELFEBER: Når «Jungelboka» er blitt et eventyr på scenen, skyldes det ikke minnst scenografi og kostymedesign.