Helt vilt

Den er stor. Den er påkostet. Den er hektisk. Og den er sommerens store skuffelse.

Året er 1869, og den hemmelige agenten James West (Will Smith) må redde presidenten og hele De forente stater fra den stormannsgale oppfinneren dr. Loveless (Kenneth Branagh). Det klarer han selvfølgelig. Jeg har mindre tro på at Will Smith, for tida Hollywoods store publikumsmagnet, vil klare å få rekordmange nordmenn til kinoene denne sommeren.

For et par somrer siden samarbeidet Smith og regissør Sonnenfeld med «Men in Black». Mens den var både original og fiks, er deres siste bedrift- vel, kanskje original, men bestemt ikke fiks.

Små tilløp

Det eneste som skiller seg positivt ut, er oppfinnelsene til Wests agentkollega Artemus Gordon, spilt av Kevin Kline. Men de få, små tilløpene til komedie drukner i flommen av støyende og oppsiktsvekkende uelegante effekter, platte vitser og slitsomt overspill. Skuespillerne har åpenbart tidlig skjønt hvor det bar og rett og slett gitt opp. Det blir aldri gjort det minste forsøk å skape noen form for temperatur eller kjemi mellom dem.

Bare vi spiller høyt nok, hører ingen hvor dårlige vi virkelig er, er et velbrukt, men svært lite vellykket knep i rockbransjen. Filmskaperne har åpenbart forsøkt det samme her- også uten hell.

Stinkbombe

«Wild Wild West» føyer seg «pent» inn i rekken av påkostede Hollywood-stinkbomber ført an av Steven Spielbergs «1941», George Lucas\' «Howard the Duck» og Bruce Willis-kalkunen «Hudson Hawk».

WESTERNHELT: Hollywoods yndling drukner i uelegante effekter i en skuffende film.