Helt vilt

Animasjonsfilm om dyrehage-dyr som lengter etter jungelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En sebra i midtlivskrise, en sjiraff som er hypokonder, en løve som soler seg i rampelyset og en flodhestdame som har vært ute en vinternatt før, driver i land på Madagaskar takket være en bande terroristpingviner.

Ellevilt

Høres det ut som et gjennomsnittlig animasjonsfilm-konsept, så er det akkurat det. «Madagaskar» når ikke opp til «Nemo» eller «De utrolige» i fantasi eller originalitet, men er grei nok. Første delen er best, den foregår i New York og har masse popkulturelle referanser. Madagaskar-delen er mer tradisjonell. Disse dyrene lever et sedat og velfødd liv i Central Park Zoo. Manhattan er riktignok en urban jungel, men sebraen Marty har en lengsel mot den virkelige jungelen. Etter en ellevill tur med T-banen ender dyrene på Grand Central Station for å ta toget til jungelen i Connecticut. Slik går det ikke.

Urinstinkter

I hver sin kasse fra en lastebåt til Afrika ender de opp på en strand i noe som viser seg å være Madagaskar. Der er det vilt nok og ikke på langt nær så sikre matforsyninger som i dyrehagen. Urinstinktene må altså hentes fram. Hva gjør en løve for å overleve? Kan den spise en sebra som har vært bestevennen i alle år? Her er flust med moralfilosofi for nybegynnere. «Madagaskar» settes opp både i originalversjon og dubbet. Sistnevnte med stemmene til bl.a. Bård Tufte Johansen, Robert Stoltenberg og Ane Dahl Torp. «Madagaskar» er en grei nok dataanimert film fra DreamWorks.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer