Helt vilt

Animasjonsfilm om dyrehage-dyr som lengter etter jungelen.

FILM: En sebra i midtlivskrise, en sjiraff som er hypokonder, en løve som soler seg i rampelyset og en flodhestdame som har vært ute en vinternatt før, driver i land på Madagaskar takket være en bande terroristpingviner.

Ellevilt

Høres det ut som et gjennomsnittlig animasjonsfilm-konsept, så er det akkurat det. «Madagaskar» når ikke opp til «Nemo» eller «De utrolige» i fantasi eller originalitet, men er grei nok. Første delen er best, den foregår i New York og har masse popkulturelle referanser. Madagaskar-delen er mer tradisjonell. Disse dyrene lever et sedat og velfødd liv i Central Park Zoo. Manhattan er riktignok en urban jungel, men sebraen Marty har en lengsel mot den virkelige jungelen. Etter en ellevill tur med T-banen ender dyrene på Grand Central Station for å ta toget til jungelen i Connecticut. Slik går det ikke.

Urinstinkter

I hver sin kasse fra en lastebåt til Afrika ender de opp på en strand i noe som viser seg å være Madagaskar. Der er det vilt nok og ikke på langt nær så sikre matforsyninger som i dyrehagen. Urinstinktene må altså hentes fram. Hva gjør en løve for å overleve? Kan den spise en sebra som har vært bestevennen i alle år? Her er flust med moralfilosofi for nybegynnere. «Madagaskar» settes opp både i originalversjon og dubbet. Sistnevnte med stemmene til bl.a. Bård Tufte Johansen, Robert Stoltenberg og Ane Dahl Torp. «Madagaskar» er en grei nok dataanimert film fra DreamWorks.