Heltberg

Overmoden utgivelse det er lett å bli glad i.

CD: Hilde Heltberg har «vært der hele tida», men «Don't Come Closer» er hennes første album siden Marius Müller-produserte «Blant konger og lus» i 1997. De skulle samarbeide mer, men så døde Müller i 1999. I begravelsen sang Hilde «Falling In Love» , som er med på denne plata. Først fire år seinere er hun altså klar for å gi ut et helt album - luftig og godt produsert av musikerne i Heltberg; gitarmaestro Lars Håvard Haugen, Steinar Krokstad, Kyrre Sætran og Truls Birkeland.

Hilde skrev musikken til Kari Ivelands tekster på hennes fine solodebut «Vektløs» i 2002, nå har Kari skrevet tekster for Hilde. Det gjør hun bra, men hvorfor ikke fortsette det gode samarbeidet på morsmålet?

Stilmessig ligger albumet tett opp mot den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen, men nærmere pop enn country - som Hilde ofte forbindes med. Hun synger lett og naturlig. Melodiene hennes er også enkle, men gis et løft av en produksjon med små, lekre lyddetaljer som krydder. Det er pent og velspilt hele veien - men ikke veldig originalt. Et par låter trekker noe ned, mens tittellåten, duetten «Come To Me» med Paal Flaata og den slepne «The Song» er best.