Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helten John

Entertaineren Elton John viste seg fra sin mest sjarmerende side da han pakket inn Oslo Spektrum i smekre ballader og energisk pianorock i går kveld.

Elton John synger «Your Song» for et fullsatt Oslo Spektrum, og får det til å virke som om han synger den bare for deg. Når han i tillegg virker oppriktig interessert i publikum og øser av en hitparade som savner sidestykke i moderne pophistorie, avtvinger det respekt. Inn på scenen kommer en korpulent 51-åring, ulastelig antrukket med rød dress og svarte, blankpolerte sko. Etter de innledende bildene fra «Løvenes konge» og åpningslåten «Circle Of Life», reiser han seg opp og tripper fram og tilbake over scenen og hilser til publikum. Rundt seg har han et band med relativt høy harryfaktor og mild fønvind i håret, anført av «kapellmester» og heavygitarist Davey Johnstone.

Ydmyk

Gjengen på åtte kjører trygt gjennom Elton Johns imponerende hitparade nærmest på rams: «Goodbye Yellow Brick Road», «Honky Cat», «Daniel», «Nikita»... Vi aner uråd når han tværer ut en låt som «Rocket Man» til det kjedsommelige, men Elton trenger rett og slett bare litt tid på å spille seg varm.

Når halve salen reiser seg spontant under partyrockeren «Crocodile Rock», er Spektrum vunnet. I neste øyeblikk dedikerer Elton ydmykt sin gjennombruddslåt fra 1970, «Your Song», til sitt elskede publikum i hele Skandinavia som takk for god mottakelse og støtte gjennom 29 år som artist.

Jeg er sikker på at hver og en i Spektrum akkurat da følte at han takket dem personlig.

For i motsetning til de andre store artistene som har gjestet Oslo de siste dagene, kommuniserer Elton John med publikum. Han snakker jo mellom låtene! Elton John får rett og slett folk til å føle seg vel.

Jovisst kan han være en entertainer med høy Las Vegas-faktor også, men i det neste øyeblikket småprater han med publikum som en hyggelig barpianist på puben på hjørnet. Sammen med to storskjermer, bidro det til å redusere avstanden til publikum i store Spektrum i går kveld.

Arbeidsseier

Og paraden fortsetter. Etter et hvileskjær med «Sorry Seems To Be The Hardest Word», er vi på dødsmesse i form av den mektige og atypiske «Funeral For A Friend». Så følger «Something About The Way You Look Tonight», og når han messer at «The Bitch Is Back» reiser hele Spektrum seg.

Sånn fortsetter det til andre ekstranummer, en forrykende versjon av Jerry Lee Lewis' «Great Balls Of Fire», toner ut etter to og en halv time.

Da tilgir vi også den grøtete lyden som skjemmer deler av konserten. Elton John innkasserer en rein arbeidsseier - med bonus for sjarmen og for stor utholdenhet. Kjekt å vite for dere 16000 som har billetter til konsertene i kveld og i morgen kveld.

POTENT:</B> Den første av tre utsolgte konserter med Elton John i Oslo Spektrum i går ble en høyst potent arbeidsseier.
<B>SJARMERENDE:</B> Elton John sang fra hjertet i Spektrum i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media