Helten John

Entertaineren Elton John viste seg fra sin mest sjarmerende side da han pakket inn Oslo Spektrum i smekre ballader og energisk pianorock i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elton John synger «Your Song» for et fullsatt Oslo Spektrum, og får det til å virke som om han synger den bare for deg. Når han i tillegg virker oppriktig interessert i publikum og øser av en hitparade som savner sidestykke i moderne pophistorie, avtvinger det respekt. Inn på scenen kommer en korpulent 51-åring, ulastelig antrukket med rød dress og svarte, blankpolerte sko. Etter de innledende bildene fra «Løvenes konge» og åpningslåten «Circle Of Life», reiser han seg opp og tripper fram og tilbake over scenen og hilser til publikum. Rundt seg har han et band med relativt høy harryfaktor og mild fønvind i håret, anført av «kapellmester» og heavygitarist Davey Johnstone.

Ydmyk

Gjengen på åtte kjører trygt gjennom Elton Johns imponerende hitparade nærmest på rams: «Goodbye Yellow Brick Road», «Honky Cat», «Daniel», «Nikita»... Vi aner uråd når han tværer ut en låt som «Rocket Man» til det kjedsommelige, men Elton trenger rett og slett bare litt tid på å spille seg varm.

Når halve salen reiser seg spontant under partyrockeren «Crocodile Rock», er Spektrum vunnet. I neste øyeblikk dedikerer Elton ydmykt sin gjennombruddslåt fra 1970, «Your Song», til sitt elskede publikum i hele Skandinavia som takk for god mottakelse og støtte gjennom 29 år som artist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer