Heltene står aldri stille

De ble helter på Bylarm over natta, og nå er debutplata snart klar. Men Heroes & Zeros står aldri stille - neste mål er utlandet.

(Dagbladet.no): - Ting tar kortere tid enn du tror, sier Hans Jørgen Undelstvedt

For ett år og en måned siden satt Heros & Zeros på en café og drømte om å gi ut plate. En måned seinere slo de gjennom på Bylarm, og etter det har det bare ballet på seg. Det har vært P3-turné og festivalsommer med Quart, Øya og Slottsfjellfestivalen. Nå er de igjen tilbake på Bylarm som en av ti etablerte band som markerer bransjetreffets tiårs-jubileum. Skjønt, etablert. 21. april kommer det de drømte om for litt over ett år siden: deres første langspiller.

-På skinner

- Etter Bylarm i fjor gikk alt på skinner, sier Undelstvedt.

Mottakelsen de fikk på fjorårets arrangement i Tromsø, ble fulgt opp av gode anmeldelser på EP-en de slapp seinere på året. Allerede da uttalte Undelstvedt til Dagbladet at målet fra begynnelsen av hadde vært å få det til utenlands. At musikken deres kanskje passet vel så bra der som her til lands. Et ambisiøst mål, som fortsatt lever i beste velgående.

- Målsetningen har hele tiden vært å få det til i utlandet. Men det tar gjerne litt tid å stable slike prosjekt på beina. Det overlater vi litt til manageren vår, sier Undelstvedt før Lars Løberg Tofte legger til:

- Og dit kommer vi ved å spille veldig mye i Norge.

- Lukte band

BYLARM-GJENNOMBRUDD: Arne Kjelsrud Mathisen, Hans Jørgen Undelstvedt og Lars Løberg Tofte er tilbake på Bylarm - ett år etter at de slo gjennom for fullt på bransjetreffet i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
BYLARM-GJENNOMBRUDD: Arne Kjelsrud Mathisen, Hans Jørgen Undelstvedt og Lars Løberg Tofte er tilbake på Bylarm - ett år etter at de slo gjennom for fullt på bransjetreffet i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Plata deres er spilt inn i studioet til superprodusenten Kåre Vestrheim - som ligger idyllisk og avsides til på en gård i Østfold.

- Det har satt preg på plata, sier Arne Kjelsrud Mathisen.

- På hvilken måte?

- En god dose med isolasjon og peiskos, med jobbing natt og dag, forklarer Undelstvedt.

- Vi ble engstelige da vi måtte ut for å handle, og møte andre folk, sier Tofte og ler.

Materialet er halvparten nytt og gammelt. Det nye materialet ble skrevet i fjor høst, etter at den hektiske festivalsommeren var over. Da tok de også for et annet viktig veivalg, og signerte en avtale med Sonet - som er et underbruk av storselskapet Universal. EP-en i fjor kom ut på deres eget plateselskap.

- Det var bra at vi fikk gitt ut den EP-en sjøl, og bygget oss litt opp. Det er jo nå det begynner å lukte band, sier Tofte.