Helter i Mexico

Bel Cantos utenlandsmarked har sakte, men sikkert skrumpet inn. Men i Mexico nekter de å gi slipp på Anneli Drecker og Nils Johansen.

Gruppa feirer sitt 15-årsjubileum med samleplate og turné i Norge og Mexico, et land de turnerte i for to år siden. I april drar de tilbake.

- Meksikanerne føler seg beslektet med samene. Derfor liker de oss, mener Bel Canto.

- Akkurat som vi leste tegneserier om Sølvpilen da vi var små, leste meksikanske barn tegneserier med samer. Når de hører Bel Canto, forbinder de det med det samiske. De blir skuffet når vi forklarer at vi ikke er samiske, smiler Drecker og Johansen.

Kjent fra reklame

Det var en låt fra gruppas andre album, «Birds Of Passage» (1990), som ga gruppa et stort publikum i Mexico.

- Låta «Dewy Fields» ble brukt i en tv-reklame for et nyåpnet kunstgalleri i Mexico by. Platene våre har aldri vært gitt ut på skikkelig måte i Mexico, men på grunn av den låta har vi fått et publikum der. Vi ble møtt med to utsolgte hus da vi kom til Mexico by for to år siden. Det var så fantastisk at jeg bare måtte ta bilde av publikum, forteller Anneli.

Tromsø-duoen feirer 15-årsjubileet med samleplata «Retrospect» og en norgesturné som starter denne uka. Anneli Drecker kommer rett fra storkonserter med a-ha.

Sang med a-ha

- Etter de to Vallhall-konsertene har hodet vært så fullt av inntrykk, musikk og folk at det har vært vanskelig å få sove, forteller hun.

- Men jeg har vokst personlig på å jobbe med a-ha. Også har jeg blitt så innmari god til å spille tamburin, smiler hun. Turneen i Mexico kombinerer hun med en lenge etterlengtet ferie.

Etter ferien begynner gruppa på sitt nye studioalbum, som er ventet neste vinter.

Bel Canto

  • Dannet i Tromsø i 1986, med Anneli Marian Drecker (vokal), Nils Johansen (keyboard og gitar) og Geir Jenssen (keyboard). Jensen sluttet i 1990, og har seinere gitt ut plater under navnene Bleep og Biosphere.
  • Bel Canto fikk kontrakt med belgisk plateselskap, og bosatte seg i en periode i Brussel.
  • Har gitt ut «White-Out Conditions» (1987), «Birds of Passage» (1990), «Shimmering, Warm and Bright» (1992) «Magic Box» (1996) og «Rush» (1998).

<B>BEL CANTO FYLLER 15:</B> Anneli Drecker og Nils Johansen har holdt sammen siden Anneli bare 16 år gammel ble med i Bel Canto i 1985.