Heltidsjobben ga belønning

Minor Majority hører mindre på musikk, vant Spellemann.

(Dagbladet.no): Minor Majority har vært nominert tidligere, men har aldri vunnet en Spellemann. Nå kan de imidlertid titulere seg Spellemann-vinnere etter å ha vunnet for beste popgruppe i konkurranse med Delillos\'85 («Suser videre») og Jim Stärk («Turn Around and Look»).

- Vi er jævlig fornøyde, stolte og overraska, opplyste bandets frontfigur Pål Angelskår i kveld.

Oslo-gruppa gjorde seg folkekjære med «Up For You And I» i 2004, og konsoliderte statusen med fjorårets «Reasons To Hang Around».

Plata fikk terningkast fem av anmelder Fredrik Wandrup:

- Gjester som Maria Solheim, Thom Hell og Stine Kobbeltvedt dukker diskret opp mellom tonene. Gruppa er blitt kalt melankolsk, men stemmer egentlig det? Snarere oppleves dette som et slikt album som bærer deg på lyse vinger gjennom en stearinopplyst vinter, skrev han.

I forkant av albumslippet hadde bandet gjort musikken til en heltidsjobb.

- Før kjøpte jeg alt av musikk som kom ut, og kunne faen meg alt - du kunne ikke sette meg på plass på noe. Nå som jeg spiller musikk om dagen og kvelden, så hører jeg mindre på musikk når jeg har fri. Du går fra å være musikkelsker som har band som hobby, til å ha band som jobb, sa Angelskår i et intervju med Dagbladet i januar i fjor.

Fortjente Minor Majority prisen? Si din mening her!

FORNØYD: Minor Majoritys Pål Angelskår var en fornøyd mann etter å ha vunnet Spellemann i kategorien popgruppe. Foto: EIRIK HELLAND URKE
FORNØYD: Minor Majoritys Pål Angelskår var en fornøyd mann etter å ha vunnet Spellemann i kategorien popgruppe. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Alt om Spellemannsprisen