Helvetes-sild og lårhøner med Bjarne Rimi

En pressekonferanse med rekebrus, hardbrød med spikji minkføt frå Sel og klutsupe. Mesterkokken serverte en kulinarisk opplevelse - og en ny bok. Les mer og hør Bjarne Rimi.

Hør Bjarne Rimi

I et skur på Grünerløkka står sjefskokk Bjarne Rimi og ramser opp menyen under dagens boklansering:

- Rekebrus har grobunn frå ei gammal tradisjon, rekemjød, som stamar frå vikingarna. Vi bruke alt for lite rekebrus. Så har døkk hardbrød med spikkamintføt fra Selj, eller speka minkbein som man seier her ne'e. I parringstida så smaker det bra vilt av dem.

Og eg har plukka ut ein klutsupe. Ein ta døm fordelan med klutsupe er at ho smaker forskjellige kvar gong, for man veit ikkje kva bord som er tørka av med dem.

Arne Brimis sjølutnevnte kulinariske halvbror, Bjarne Rimi, brukte etter eget sigende åtte og et halvt år på å skrive boka. Ikke fikk han Brageprisen, og det skuffa han

-Men eg trur eg kan kapre Vågå kommunes kulturpris, og Fosnes Hansen er foreløpig ikkje meldt på der heller. Eg er også nominert til språkprisen frå mållaget i Gol.

I samarbeid med Dagbladet :på nettet gir Bjarne Rimi deg oppskriften på en helaftens middag. Tatt fra den nye boka hans, «Bak stabbursfjos og utedass»:

Biff sjåk Sui, Pollfosscabarnet og teslørte bondepike:

Ein elg

Panservernvåpen

Grønsake

Bambus aill furuskott

våpenolij aill smør

krydder

Pollfosscabarnet er ei god fruktig, litte syrleg raudvin, låggå tå klækling og gåmaill ripsgelé. Tesett rohypnol.

Teslørte bondepike er eit par buddeio, kremfløyte, sukker, klæklingsyltetøy, krusp- aill eplemos og kavring aill ei flaske med sprit (alt ettersom kåffårr eit motiv døkk har).

Du kan treffe Bjarne Rimi på nett 11. november.