Helvetesengel på PR-turné

Dette er ikke den sanne historien om Hells Angels, det er selvbiografien min. (Pause.) Men Hells Angels er livet mitt, sier Sonny Barger hest, og puster gjennom gummiventilen i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For farlig for Hells Angels

Hells Angels-klubbhuset på Alnabru i Oslo er ikke noe vanlig sted for boklanseringer, men så er da heller ikke Ralph «Sonny» Barger noen vanlig forfatter. I mer enn 40 år har han vært den smått legendariske frontfiguren i amerikanske Hells Angels, og når bestselgerselvbiografien «Hell's Angel» først skulle utkomme på norsk (Forlaget Kulørt Kultur, oversatt av Trondheims turistsjef, Jens Fredrik von der Lippe), var intet mer naturlig enn at forlegger/musiker Morten Diesel Dahl la lanseringen til englehuset i Groruddalen.

Barger har overlevd strupekreft, lange fengselsopphold og utallige slagsmål. Han er blitt 62, lever i dag med kone, barn, hester og motorsykkel i utkanten av Phoenix i Arizona. Regissøren Tony Scott forbereder filmen om Bargers liv.

Ser komedier

- Spør meg ikke om hvilken skuespiller jeg ønsker meg til rollen. Jeg har sett så mye dritt i virkeligheten at når jeg går på kino, så går jeg bare på komedier. Kanskje Jim Carrey eller Jackie Chan kunne spille meg, de er morsomme fyrer, begge to.

Hells Angels ble startet så tidlig som i 1948, men først da unge Barger dro i gang Oakland-klubben i 1957, begynte marsjen mot nasjonal og internasjonal beryktethet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer