Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Helveteskopter og het ørkennatt

Hellacopters og Sahara Hotnights inviterer til svensk rockeaften i Oslo.

Overskudd, lyst og kjærlighet til rock\'n\'roll kan du oppleve fra scenen på Rockefeller i Oslo. For svenske Hellacopters suger næring fra klassisk rockeband som The Stooges, Motorhead og Kiss.

Fet og upretensiøs rock

- De er håpløst lite originale, men det blir utvilsomt fet, upretensiøs eskapisme-rockn\'roll ut av det likevel, skrev Dagbladet og kastet terning fem til skiva «High Visibility».

Svenskene har fått glitrende omtale i inn- og utland. I fjor tok de steget opp fra obskuriteten og signerte plateavtale med Universal.

Ørkenjenter

Men før Hellacopters entrer scenen skal publikum varmes opp av het ørkenmusikk. Kvartetten Sahara Hotnights er fire forbannede jenter fra lille Robertsfors i Nord-Sverige oppkalt etter en australsk travhest.

Maria Andersson (20), Josephine Forsman (20) og søstrene Jennie (22) og Johanna Asplund (20) har gjort furore i nabolandet. De var magasiner, i aviser, og de varmet opp for Foo Fighters og Red Hot Chili Peppers. Svenskekvartetten har gitt ut to album, «C\'mon Let\'s Pretend» og «Jennie Bomb», som lover en rock\'n\'roll aften til oppvarming på Rockefeller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media