Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

OL-feber:

Helvette! Dette er det kuleste ever!

Ja, vi elsker OL. Også i Bergen.

GULLISEN: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes på gullisen i Fana i Bergen, som har fostret OL-vinnerne Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen. Foto: Erna Solbergs Facebook-konto
GULLISEN: Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes på gullisen i Fana i Bergen, som har fostret OL-vinnerne Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen. Foto: Erna Solbergs Facebook-konto Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FAKE NEWS:) Var du uforvarende da du åpnet Bergensavisen i går morges, datt det trolig et ti siders langt ekstraordinært gullbilag i fanget ditt.

For i Bergen er det nå OL-alarm. På vegne av vanvittig mange. Bergensere.

Unntakstilstanden er nå der at Ernaen og regjeringen er i ferd med å sette ned et eget utvalg for å få kontroll. Visstnok.

På forsiden av BAs gullbilag kunne du lese at «Sindre og Sverre tok Fana ILs første OL-gull siden 19. februar 2018».

Faksimile: Bergensavisen
Faksimile: Bergensavisen Vis mer

Siden mandag, altså. Onsdag gikk antall bergenske gullvinnere i Pyeongchang fra én til tre. Og ikke nok med det: I dag kan det bli enda ett!

Bergensere tar nå OL-gull oftere enn vi topper hitlistene. I Fana skåles det i champagne. Helvette! Dette er det kuleste evvar!

For det hele må selvsagt feires. Noe vi bergensere kan bedre enn noen. OL-feires! Byen skal farges blå, gul, grønn, rød og svart.

Som første strakstiltak har bystyret enstemmig vedtatt å utnevne Trude Drevland til OL-ordfører og sende henne på første fly til Pyeongchang. Hun rekker akkurat dagens 1000 meter.

Neste steg er OL-låt. Ove Thue er satt i sving, og Sisselen er med på refreng. «Mysje bedre enn på Lillehammer» skal den visst hete.

Og på festplassen over alle festplasser, Festplassen, er de i gang med riggingen for gullfest en uke i strekk.

Det alle bergensere derimot spør seg nå, er hvordan vi kan få dette til igjen? Vi er kanskje nyfrelste, men i Bergen ligger ikke akkurat forholdene til rette.

Faksimile: Bergens Tidende
Faksimile: Bergens Tidende Vis mer

Ikke nok med at de som tror de kan bli god i vinteridrett, må trene inne i trange haller eller ute på regnvåt asfalt.

De som faktisk driver med inneidrett, skøyteløperne, må trene ute i regn og snø!

I alle år har gullguttene Henriksen, Lorentzen og Lunde Pedersen måttet ta til takke med en sliten kunstisbane uten tak. Er de heldig, er den åpen. Har de griseflaks, har det sluttet å regne.

Konsekvensen er at bergenserne drar til Stavanger for å trene! Alarm!

Heldigvis kan Bergen mer enn storslått feiring. Storslåtte planer er også en spesialitet. Og planene om et storslått olympisk anlegg er derfor allerede langt på vei.

Snart er det slutt på sludd, regn og grus på skøyteisen. I 2021 åpner nye Helge Jordal Amfi. Der blir det plass til både skøyter, hockey og Kygo-konsert. Og en ganske så stor statue av Trond Mohn.

Hvis ikke blir det garantert ikke noe av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!