Hemingway, Ernest

Navn: Ernest Hemingway (1899-1961) Yrke: Forfatter og journalist Bosted:USA og Cuba QUIZ Hvor mye kan du om livet og bøkene til Ernest Hemingway? Prøv dine kunnskaper! Ta Papa-testen!

Ernest Miller Hemingway ble født i en forstad til Chicago. Hans mor ville at vesle Ernest skulle bruke kreftene på å spille cello og lese religion, men faren var av en annen oppfatning. Heminway ble oppdratt som et «ekte mannfolk» som jaktet storvilt og fisket på havet. Som voksen lot han seg fange av tyrefektning, boksing og doble drinker. Hemingway hadde et aktivt forhold til kvinner, og giftet seg ikke mindre enn fire ganger.

I 1923 debuterte han som forfatter med novellesamlingen «Three Stories & Ten Poems. In Our Time».

Hemingway var en mye brukt krigsreporter, blant annet under den spanske borgerkrigen. Under 1. Verdenskrig jobbet han frivillig som ambulansesjåfør for Røde Kors i Italia. Der falt han for den sju år eldre sykepleieren Agnes von Kurowsky, som inspirerte ham til å skrive romanen «Farvel til våpnene».

De siste 30 åra av sitt liv bodde Hemingway på Cuba, der han fisket, drakk rom eller leste i en av sine 9000 bøker. Den. 2. Juli 1961 skjøt han seg med en kule gjennom hodet.